, Torrt vitt
  • Vve Fourny & FilsNr 2739

  • Blanc de Blancs Brut Premier Cru
  • Frankrike
    ,
  • 319:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Torr, nyanserad, påtagligt frisk smak med inslag av gröna äpplen, ljust bröd, mineral och citron. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller skaldjur.


Produktinformation

  • Säljstart

    2012-10-02
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med inslag av röda äpplen, rostat bröd, hasselnötter och apelsin.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    3 g/l

  • Övrigt

    En champagne som enbart tillverkats av chardonnay kallas ibland blanc de blancs.

  • Producent

    Vve Fourny & Fils

  • Om producenten

    Familjeföretaget Vve Fourny & Fils började odla druvor 1856 i byn Vertus, söder om Côtes de Blancs. Idag drivs varumärket bröderna Charles-Henry och Emmanuel Fourny. Odlingarna sker enligt biodynamiska principer, vingårdarna är gamla och företaget är ett av få som använder fat vid tillverkningen av de stilla basvinerna.

  • Leverantör

    Nigab

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Champagne som inte är årgångsbetecknad måste ha legat minst 15 månader på sin jästfällning innan degorgering. Denna champagne har lagrats minst två och ett halvt år på sin jästfällning.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    425,33

  • Säljstart

    2012-10-02
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med inslag av röda äpplen, rostat bröd, hasselnötter och apelsin.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    3 g/l

  • Övrigt

    En champagne som enbart tillverkats av chardonnay kallas ibland blanc de blancs.

  • Producent

    Vve Fourny & Fils

  • Om producenten

    Familjeföretaget Vve Fourny & Fils började odla druvor 1856 i byn Vertus, söder om Côtes de Blancs. Idag drivs varumärket bröderna Charles-Henry och Emmanuel Fourny. Odlingarna sker enligt biodynamiska principer, vingårdarna är gamla och företaget är ett av få som använder fat vid tillverkningen av de stilla basvinerna.

  • Leverantör

    Nigab

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Champagne som inte är årgångsbetecknad måste ha legat minst 15 månader på sin jästfällning innan degorgering. Denna champagne har lagrats minst två och ett halvt år på sin jästfällning.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    425,33