, ,
  • 27:90
  • Flaska , 500 ml
Tyskland
Tillverkad i Tyskland
från Bayern och Wien

Maltig, rökig smak med liten sötma, inslag av sirapslimpa, charkuterier, torkade aprikoser och pomerans. Serveras vid 8-10°C till rätter av lamm- eller nötkött, eller som sällskapsdryck.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


  • Säljstart

    2018-06-08
  • Alkoholhalt

    4,5 %

  • Färg

    Något oklar, gulbrun färg.

  • Doft

    Maltig, rökig doft med inslag av sirapslimpa, charkuterier, torkad frukt och pomerans.

  • Producent

    Schlenkerla

  • Om producenten

    Schlenkerla har en lång dokumentation av ägare, där den förste registrerades 1405. Idag ägs företaget av familjen Trum. Namnet Schlenkerla etablerades på 1870-talet. Bryggmästare är Matthias Trum.

  • Leverantör

    Galatea AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Denna öl är, som all annan lager kalljäst. Detta innebär bland annat att jäsningen sker vid en relativt låg temperatur. Under kalljäsningen sjunker jästen till jäskarets botten och ölen får mer karaktär av råvaran än av själva jäsningsprocessen. Efter avslutad jäsning lagras ölet i flera veckor, även om denna process också har snabbats på av många bryggerier. Märzen har sitt ursprung i Bayern och började troligtvis bryggas redan på 1500-talet. På 1500-talet var det problematiskt att brygga öl under de varma sommarmånaderna, då risken fanns för vildjäsning. För att undvika detta, bryggde man i mars, (märz på tyska). De två bryggarna Gabriel Sedlmayer och Anton Dreher kom i mitten av 1800-talet på hur man gör ljusare malt. Anton Dreher bryggde en ölstil på den ljusare malten i Wien och kallade den för wienerlager. Gabriel Sedlmayer förfinade stilen i München och bryggde märzen med den ljusare malten. De två ölstilarna har med åren blivit väldigt lika.

  • Kr/l - jämförpris

    55,8

  • Säljstart

    2018-06-08
  • Alkoholhalt

    4,5 %

  • Färg

    Något oklar, gulbrun färg.

  • Doft

    Maltig, rökig doft med inslag av sirapslimpa, charkuterier, torkad frukt och pomerans.

  • Producent

    Schlenkerla

  • Om producenten

    Schlenkerla har en lång dokumentation av ägare, där den förste registrerades 1405. Idag ägs företaget av familjen Trum. Namnet Schlenkerla etablerades på 1870-talet. Bryggmästare är Matthias Trum.

  • Leverantör

    Galatea AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Denna öl är, som all annan lager kalljäst. Detta innebär bland annat att jäsningen sker vid en relativt låg temperatur. Under kalljäsningen sjunker jästen till jäskarets botten och ölen får mer karaktär av råvaran än av själva jäsningsprocessen. Efter avslutad jäsning lagras ölet i flera veckor, även om denna process också har snabbats på av många bryggerier. Märzen har sitt ursprung i Bayern och började troligtvis bryggas redan på 1500-talet. På 1500-talet var det problematiskt att brygga öl under de varma sommarmånaderna, då risken fanns för vildjäsning. För att undvika detta, bryggde man i mars, (märz på tyska). De två bryggarna Gabriel Sedlmayer och Anton Dreher kom i mitten av 1800-talet på hur man gör ljusare malt. Anton Dreher bryggde en ölstil på den ljusare malten i Wien och kallade den för wienerlager. Gabriel Sedlmayer förfinade stilen i München och bryggde märzen med den ljusare malten. De två ölstilarna har med åren blivit väldigt lika.

  • Kr/l - jämförpris

    55,8