, ,
  • 26:90
  • Flaska , 355 ml
USA
Tillverkad i USA
kommer ursprungligen från England

Maltig smak med sötma, inslag av torkad frukt, dadlar, sirapslimpa, apelsinmarmelad, smörkola och knäck. Serveras vid 10-12°C som sällskapsdryck eller till rätter av lamm- eller nötkött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


  • Säljstart

    2018-01-19
  • Alkoholhalt

    8,8 %

  • Färg

    Brungul färg.

  • Doft

    Stor, maltig doft med inslag av torkad frukt, dadlar, sirapslimpa, apelsinmarmelad och knäck.

  • Råvaror

    Kornmalt och humle.

  • Producent

    Anchor Brewing Company

  • Om producenten

    Anchor Brewing Company startades i San Fransisco i slutet av 1800-talet av tyska emigranter. Bryggeriet hade tunga år under 1960-talet, när konsumenterna ville ha lätta lageröl. 1965 köpte Fritz Maytag 51 procent av bryggeriet för några tusen dollar, och räddade det från nedläggning. Under 1970-talet bryggdes fem sorters öl. Begreppen mikrobryggeri och "craft brewing" (hantverksmässig) hade ännu inte myntats, men det står klart att Anchor Brewing ledde denna utveckling i Kalifornien. Fritz Maytag sålde bryggeriet till Keith Greggor och Tony Foglio år 2010. All öl bryggs fortfarande på ett hantverksmässigt vis.

  • Leverantör

    Cask Sweden AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Ale tillverkas genom varmjäsning och sker normalt vid rumstemperatur. Barley wine är ett alkoholstarkt öl och för att uppnå den höga alkoholhalten behövs en mycket stark vört, som kokas länge för att uppnå den fyllighet som eftersträvas.

  • Kr/l - jämförpris

    75,78

  • Säljstart

    2018-01-19
  • Alkoholhalt

    8,8 %

  • Färg

    Brungul färg.

  • Doft

    Stor, maltig doft med inslag av torkad frukt, dadlar, sirapslimpa, apelsinmarmelad och knäck.

  • Råvaror

    Kornmalt och humle.

  • Producent

    Anchor Brewing Company

  • Om producenten

    Anchor Brewing Company startades i San Fransisco i slutet av 1800-talet av tyska emigranter. Bryggeriet hade tunga år under 1960-talet, när konsumenterna ville ha lätta lageröl. 1965 köpte Fritz Maytag 51 procent av bryggeriet för några tusen dollar, och räddade det från nedläggning. Under 1970-talet bryggdes fem sorters öl. Begreppen mikrobryggeri och "craft brewing" (hantverksmässig) hade ännu inte myntats, men det står klart att Anchor Brewing ledde denna utveckling i Kalifornien. Fritz Maytag sålde bryggeriet till Keith Greggor och Tony Foglio år 2010. All öl bryggs fortfarande på ett hantverksmässigt vis.

  • Leverantör

    Cask Sweden AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Ale tillverkas genom varmjäsning och sker normalt vid rumstemperatur. Barley wine är ett alkoholstarkt öl och för att uppnå den höga alkoholhalten behövs en mycket stark vört, som kokas länge för att uppnå den fyllighet som eftersträvas.

  • Kr/l - jämförpris

    75,78