, ,
  • Brussels CallingNr 11359

  • 2017
  • Belgien
    Tillverkad i Belgien
  • har tydlig smak av jäsningen
  • 31:50
  • Flaska , 330 ml
Belgien
Tillverkad i Belgien
har tydlig smak av jäsningen

Fruktig smak med tydlig beska och liten sötma, inslag av ananas, banan, ljust bröd och grapefrukt. Serveras vid 10-12°C som sällskapsdryck, eller till rätter av lamm- eller nötkött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-04-06
  • Alkoholhalt

    6,5 %

  • Färg

    Oklar, gul färg.

  • Doft

    Brödig, fruktig doft med inslag av ananas, banan, halm och grapefrukt.

  • Råvaror

    Kornmalt, humle och socker.

  • Producent

    Brasserie De La Senne

  • Om producenten

    Brasserie De La Senne grundades av Yvan De Baets och Bernard Leboucq, båda från Bryssel, år 2010. De träffades redan i början av 2000-talet, och bryggde sin första öl tillsammans år 2002. Åren därefter bryggde de sin första kommersiella öl hos Bernards mikrobryggeri, Yvan omskolade sig till bryggingenjör. Senare bryggde de även hos Brouwerij De Ranke och De Proef Brouwerij innan det egna bryggeriet öppnade. Bryggeriet ligger i Molenbeek Bryssel och är uppkallat efter floden Zenne som rinner genom Bryssel. Brasserie De La Senne brygger endast varmjästa (ale) öl med egen jäst utan filtrering, pastörisering eller tillsatser. Ölet Brussels Calling bryggdes första gången den 22 december år 2010 för att inviga bryggeriverket i det nya bryggeriet i Molenbeek. Sedan dess har en ny version i begränsad mängd av ölet bryggts på samma dag varje år. Grunden till ölet är alltid en ljus ale med en alkoholhalt av 6,5%, men man byter humlesorter varje år, denna gång använder man humle från Tyskland.

  • Leverantör

    Belgodeli

  • Tillverkning/Vinifiering

    Ale tillverkas genom överjäsning, till skillnad från underjäsning eller den ovanliga spontanjäsningen. Överjäsning sker normalt vid rumstemperatur. Processen har fått sitt namn av att jästen flyter upp till ytan vid jäsningen. Vid underjäsning sjunker jästen istället till botten. I belgisk ale får ofta jästen ta en stor plats i ölets doft och smak. Jäsningen sker ofta i högre temperatur än i andra länder och de jäststammar man använder sig av ger mer fruktiga smaker än exempelvis engelsk ale. Alkoholhalten är sällan under 6 %. Belgisk ljus ale är ofta kryddiga med fruktiga aromer. En viss sötma är vanlig och beskan är ofta måttlig.

  • Kr/l - jämförpris

    95,46

  • Säljstart

    2018-04-06
  • Alkoholhalt

    6,5 %

  • Färg

    Oklar, gul färg.

  • Doft

    Brödig, fruktig doft med inslag av ananas, banan, halm och grapefrukt.

  • Råvaror

    Kornmalt, humle och socker.

  • Producent

    Brasserie De La Senne

  • Om producenten

    Brasserie De La Senne grundades av Yvan De Baets och Bernard Leboucq, båda från Bryssel, år 2010. De träffades redan i början av 2000-talet, och bryggde sin första öl tillsammans år 2002. Åren därefter bryggde de sin första kommersiella öl hos Bernards mikrobryggeri, Yvan omskolade sig till bryggingenjör. Senare bryggde de även hos Brouwerij De Ranke och De Proef Brouwerij innan det egna bryggeriet öppnade. Bryggeriet ligger i Molenbeek Bryssel och är uppkallat efter floden Zenne som rinner genom Bryssel. Brasserie De La Senne brygger endast varmjästa (ale) öl med egen jäst utan filtrering, pastörisering eller tillsatser. Ölet Brussels Calling bryggdes första gången den 22 december år 2010 för att inviga bryggeriverket i det nya bryggeriet i Molenbeek. Sedan dess har en ny version i begränsad mängd av ölet bryggts på samma dag varje år. Grunden till ölet är alltid en ljus ale med en alkoholhalt av 6,5%, men man byter humlesorter varje år, denna gång använder man humle från Tyskland.

  • Leverantör

    Belgodeli

  • Tillverkning/Vinifiering

    Ale tillverkas genom överjäsning, till skillnad från underjäsning eller den ovanliga spontanjäsningen. Överjäsning sker normalt vid rumstemperatur. Processen har fått sitt namn av att jästen flyter upp till ytan vid jäsningen. Vid underjäsning sjunker jästen istället till botten. I belgisk ale får ofta jästen ta en stor plats i ölets doft och smak. Jäsningen sker ofta i högre temperatur än i andra länder och de jäststammar man använder sig av ger mer fruktiga smaker än exempelvis engelsk ale. Alkoholhalten är sällan under 6 %. Belgisk ljus ale är ofta kryddiga med fruktiga aromer. En viss sötma är vanlig och beskan är ofta måttlig.

  • Kr/l - jämförpris

    95,46