, ,
  • Chimay Grande ReserveNr 12308

  • Whisky Oaked
  • Belgien
    Tillverkad i Belgien
  • är fyllig och ibland söt
  • 119:-
  • Flaska , 375 ml
Belgien
Tillverkad i Belgien
är fyllig och ibland söt

Komplex smak med sötma och karaktär av whiskyfat, inslag av torkad frukt, vanilj, kryddnejlika, sötlakrits, nötter och kavring. Serveras vid 12-14°C som sällskapsdryck eller till hårdost.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-11-02
  • Alkoholhalt

    10,5 %

  • Färg

    Oklar, brun färg.

  • Doft

    Komplex doft med fatkaraktär, inslag av torkad frukt, vanilj, kryddnejlika, sötlakrits, viol och kavring.

  • Övrigt

    Ale tillverkas genom varmjäsning, till skillnad från kalljäsning, eller den ovanliga spontanjäsningen. Varmjäsning sker normalt vid rumstemperatur och jästen flyter upp till ytan vid jäsningen. Vid kalljäsning sjunker jästen istället till botten. I belgisk ale får ofta jästen ta en stor plats i ölets doft och smak. Jäsningen sker ofta i högre temperatur än i andra länder och de jäststammar man använder sig av ger mer fruktiga smaker än exempelvis engelsk ale.

  • Producent

    Chimay

  • Om producenten

    Bières de Chimay ligger i klostret Notre Dame de Scourmont i Chimay och är ett av 11 trappistbryggerier. Klostret grundades 1850 av munkar som utvandrat från klostret Westvleteren. Den kommersiella bryggningen startade 1862. Chimay skänker sitt överskott till välgörande ändamål.

  • Leverantör

    TOMP Beer Wine & Spirits AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Denna öl har jäst tre gånger; först i tank, sedan på whiskyfat och sist på flaska. Innan buteljering och den sista jäsningen har ölen lagrats på fat.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    317,33

  • Säljstart

    2018-11-02
  • Alkoholhalt

    10,5 %

  • Färg

    Oklar, brun färg.

  • Doft

    Komplex doft med fatkaraktär, inslag av torkad frukt, vanilj, kryddnejlika, sötlakrits, viol och kavring.

  • Övrigt

    Ale tillverkas genom varmjäsning, till skillnad från kalljäsning, eller den ovanliga spontanjäsningen. Varmjäsning sker normalt vid rumstemperatur och jästen flyter upp till ytan vid jäsningen. Vid kalljäsning sjunker jästen istället till botten. I belgisk ale får ofta jästen ta en stor plats i ölets doft och smak. Jäsningen sker ofta i högre temperatur än i andra länder och de jäststammar man använder sig av ger mer fruktiga smaker än exempelvis engelsk ale.

  • Producent

    Chimay

  • Om producenten

    Bières de Chimay ligger i klostret Notre Dame de Scourmont i Chimay och är ett av 11 trappistbryggerier. Klostret grundades 1850 av munkar som utvandrat från klostret Westvleteren. Den kommersiella bryggningen startade 1862. Chimay skänker sitt överskott till välgörande ändamål.

  • Leverantör

    TOMP Beer Wine & Spirits AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Denna öl har jäst tre gånger; först i tank, sedan på whiskyfat och sist på flaska. Innan buteljering och den sista jäsningen har ölen lagrats på fat.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    317,33