, ,
  • CoorsNr 1559

  • Light
  • Internationellt märke
    Internationellt märke
  • är världens vanligaste ölstil
  • 14:90
  • Flaska , 330 ml
Internationellt märke
Internationellt märke
är världens vanligaste ölstil

Brödig smak med inslag av citrus och örter. Serveras väl kyld till sallader eller till kryddstarka rätter av fisk eller fågel, gärna med asiatiska inslag.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-03-01
  • Alkoholhalt

    4 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Brödig doft med inslag av sockerkaka och citrus.

  • Råvaror

    Kornmalt, vete och humle.

  • Producent

    Coors Brewing Company

  • Om producenten

    Coors har tillverkats i Colorado sedan 1873 av samma familj.

  • Leverantör

    Spendrups Bryggeri AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta öl är, som all annan lager underjäst. Detta innebär bland annat att jäsningen sker vid en relativt låg temperatur (5-10°C) och att den tar förhållandevis lång tid jämfört med överjäst öl. Traditionellt tog det minst en vecka men idag finns det bryggerier som är betydligt snabbare. Som namnet antyder sjunker jästen till jäskarets botten och ölen får mer karaktär av råvaran än av själva jäsningsprocessen. Efter avslutad jäsning lagras ölet i flera veckor, även om denna process också har snabbats på av många bryggerier. Att lagra öl vid sval temperatur var känt redan på 1400-talet men det var först med 1800-talets vetenskapliga landvinningar som det blev möjligt att framställa lager i mer industriell skala.

  • Kr/l - jämförpris

    45,15

  • Säljstart

    2018-03-01
  • Alkoholhalt

    4 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Brödig doft med inslag av sockerkaka och citrus.

  • Råvaror

    Kornmalt, vete och humle.

  • Producent

    Coors Brewing Company

  • Om producenten

    Coors har tillverkats i Colorado sedan 1873 av samma familj.

  • Leverantör

    Spendrups Bryggeri AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta öl är, som all annan lager underjäst. Detta innebär bland annat att jäsningen sker vid en relativt låg temperatur (5-10°C) och att den tar förhållandevis lång tid jämfört med överjäst öl. Traditionellt tog det minst en vecka men idag finns det bryggerier som är betydligt snabbare. Som namnet antyder sjunker jästen till jäskarets botten och ölen får mer karaktär av råvaran än av själva jäsningsprocessen. Efter avslutad jäsning lagras ölet i flera veckor, även om denna process också har snabbats på av många bryggerier. Att lagra öl vid sval temperatur var känt redan på 1400-talet men det var först med 1800-talets vetenskapliga landvinningar som det blev möjligt att framställa lager i mer industriell skala.

  • Kr/l - jämförpris

    45,15