, ,
  • Cuvée des JacobinsNr 10686

  • Brouwerij Bockor
  • Belgien
    Tillverkad i Belgien
  • är sötsyrlig
  • 33:90
  • Flaska , 330 ml
Belgien
Tillverkad i Belgien
är sötsyrlig

Nyanserad, mycket syrlig smak, inslag av fat, pomerans, körsbär, aprikos, knäck och russin. Serveras vid 4-6°C som aperitif eller sällskapsdryck.


Produktinformation

  • Säljstart

    2014-09-01
  • Alkoholhalt

    5,5 %

  • Färg

    Rödbrun färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med inslag av fat, pomerans, körsbär, aprikos, knäck och russin.

  • Råvaror

    Kornmalt, vete och humle.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Producent

    Brouwerij Omer Vander Ghinste

  • Leverantör

    Amka Vinimport AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Flamländsk röd och brun öl är varmjästa ölsorter och kommer ursprungligen från Flandern i västra Belgien. Efter första jäsningen lagras ölet i ekfat. I faten finns det mjölksyrebakterier som ger ölet en tydlig syrlig smak. Även inblandning från andra mikroorganismer, som brettanomyces förekommer. Det är vanligt att man blandar ny och lagrad öl för att få fram rätt balans på syrligheten. Idag lagras en del sorter på ståltank och då tillsätter man mjölksyrebakterier och andra mikroorganismer för att få fram den syrliga smaken. Färgerna sägs skilja sig åt om ölet kommer från västra Flandern (mer röd i färgen) eller östra delen (mer brun i färgen). En annan indelning utgår från hur länge vörten kokar, ju längre koktid, desto brunare färg. Smakmässigt kan rödölen uppfattas som mer syrlig och mindre fyllig än den bruna ölen som kan uppfattas som något fylligare och mustigare.

  • Förslutning

    Kronkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    102,73

  • Säljstart

    2014-09-01
  • Alkoholhalt

    5,5 %

  • Färg

    Rödbrun färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med inslag av fat, pomerans, körsbär, aprikos, knäck och russin.

  • Råvaror

    Kornmalt, vete och humle.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Producent

    Brouwerij Omer Vander Ghinste

  • Leverantör

    Amka Vinimport AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Flamländsk röd och brun öl är varmjästa ölsorter och kommer ursprungligen från Flandern i västra Belgien. Efter första jäsningen lagras ölet i ekfat. I faten finns det mjölksyrebakterier som ger ölet en tydlig syrlig smak. Även inblandning från andra mikroorganismer, som brettanomyces förekommer. Det är vanligt att man blandar ny och lagrad öl för att få fram rätt balans på syrligheten. Idag lagras en del sorter på ståltank och då tillsätter man mjölksyrebakterier och andra mikroorganismer för att få fram den syrliga smaken. Färgerna sägs skilja sig åt om ölet kommer från västra Flandern (mer röd i färgen) eller östra delen (mer brun i färgen). En annan indelning utgår från hur länge vörten kokar, ju längre koktid, desto brunare färg. Smakmässigt kan rödölen uppfattas som mer syrlig och mindre fyllig än den bruna ölen som kan uppfattas som något fylligare och mustigare.

  • Förslutning

    Kronkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    102,73