Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

, ,
  • DuvelNr 1654

  • Belgien
    Tillverkad i Belgien
  • har tydlig smak av jäsningen
  • 26:90
  • Flaska , 330 ml
Belgien
Tillverkad i Belgien
har tydlig smak av jäsningen

Fruktig smak med inslag av vetebröd, citron, halm och honung. Jästfällning. Serveras vid 10-12°C som sällskapsdryck, till rätter av fläsk- eller nötköt eller till hårdostar.


Produktinformation

  • Säljstart

    1995-01-30
  • Alkoholhalt

    8,5 %

  • Färg

    Något oklar, ljus, gul färg.

  • Doft

    Fruktig doft med inslag av vetebröd, citron, halm och honung.

  • Råvaror

    Pale malt; och humle; överjäst

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Producent

    Duvel Moortgat

  • Om producenten

    Duvel Moortgat drivs idag av fjärde generationen i familjen Moortgat. Företaget, som grundades 1871, har idag flera bryggerier i sin ägo. Företaget arbetar med att minska energiåtgång och avfall, bland annat används solpaneler och bryggerierna har anläggningar för vattenrening. Bryggerierna är också byggda så att värmeöverskottet från jäsning och bryggning tas tillvara för uppvärmning. I början av 1900-talet reste dåvarande ägaren Albert Moortgat till England för att lära sig mer om den engelska bryggerikonsten, och under en resa till Skottland kom han över en jäststam som används på Duvel än idag. Duvel Moortgat Brewery ligger ungefär två mil norr om Bryssel.

  • Leverantör

    Galatea AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Ale tillverkas genom varmjäsning, till skillnad från kalljäsning, eller den ovanliga spontanjäsningen. Varmjäsning sker normalt vid rumstemperatur och jästen flyter upp till ytan vid jäsningen. Vid kalljäsning sjunker jästen istället till botten. I belgisk ale får ofta jästen ta en stor plats i ölets doft och smak. Jäsningen sker ofta i högre temperatur än i andra länder och de jäststammar man använder sig av ger mer fruktiga smaker än exempelvis engelsk ale. Alkoholhalten är sällan under 6 %. Belgisk ljus ale är ofta kryddiga med fruktiga aromer. En viss sötma är vanlig och beskan är ofta måttlig.

  • Kr/l - jämförpris

    81,52

  • Säljstart

    1995-01-30
  • Alkoholhalt

    8,5 %

  • Färg

    Något oklar, ljus, gul färg.

  • Doft

    Fruktig doft med inslag av vetebröd, citron, halm och honung.

  • Råvaror

    Pale malt; och humle; överjäst

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Producent

    Duvel Moortgat

  • Om producenten

    Duvel Moortgat drivs idag av fjärde generationen i familjen Moortgat. Företaget, som grundades 1871, har idag flera bryggerier i sin ägo. Företaget arbetar med att minska energiåtgång och avfall, bland annat används solpaneler och bryggerierna har anläggningar för vattenrening. Bryggerierna är också byggda så att värmeöverskottet från jäsning och bryggning tas tillvara för uppvärmning. I början av 1900-talet reste dåvarande ägaren Albert Moortgat till England för att lära sig mer om den engelska bryggerikonsten, och under en resa till Skottland kom han över en jäststam som används på Duvel än idag. Duvel Moortgat Brewery ligger ungefär två mil norr om Bryssel.

  • Leverantör

    Galatea AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Ale tillverkas genom varmjäsning, till skillnad från kalljäsning, eller den ovanliga spontanjäsningen. Varmjäsning sker normalt vid rumstemperatur och jästen flyter upp till ytan vid jäsningen. Vid kalljäsning sjunker jästen istället till botten. I belgisk ale får ofta jästen ta en stor plats i ölets doft och smak. Jäsningen sker ofta i högre temperatur än i andra länder och de jäststammar man använder sig av ger mer fruktiga smaker än exempelvis engelsk ale. Alkoholhalten är sällan under 6 %. Belgisk ljus ale är ofta kryddiga med fruktiga aromer. En viss sötma är vanlig och beskan är ofta måttlig.

  • Kr/l - jämförpris

    81,52