Se nya drycker 3 veckor före lansering. Gå till beta.systembolaget.se

, ,
  • Gauloise AmbréeNr 1521

  • Belgien
    Tillverkad i Belgien
  • har tydlig smak av jäsningen
  • 22:90
  • Flaska , 330 ml
Belgien
Tillverkad i Belgien
har tydlig smak av jäsningen

Fruktig smak med inslag av aprikos, sirap, kryddor, skumbanan och ljust bröd. Serveras vid 8-10°C till rätter av ljust kött.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-09-02
  • Alkoholhalt

    5,5 %

  • Färg

    Gulbrun färg.

  • Doft

    Fruktig doft med inslag av aprikos, sirap, kryddor, skumbanan och ljust bröd.

  • Råvaror

    Pilsner- och caramalt samt humle av sorterna , strisselspalt och Saphir.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Producent

    Brasserie du Bocq

  • Om producenten

    Bryggeritraditionen i familjen Belot startade 1858, när Marin Belot började brygga öl på sin gård i Purnode. 1949 bildades aktiebolaget Brasserie du Bocq, som än idag ägs av familjen. Företaget ligger i Condroz.

  • Leverantör

    Heba Food & Beverages AB

  • Odlingsområde

    Saazhumlen kommer från Tjeckien, humlen av sorten Strisselspalt kommer från Alsace och Saphir kommer från Tyskland.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Ale tillverkas genom varmjäsning, till skillnad från kalljäsning, eller den ovanliga spontanjäsningen. Varmjäsning sker normalt vid rumstemperatur. I belgisk ale får ofta jästen ta en stor plats i ölets doft och smak. Jäsningen sker ofta i högre temperatur än i andra stilar och de jäststammar man använder sig av ger mer fruktiga smaker än exempelvis engelsk ale. Alkoholhalten är sällan under 6 %. Gauloise Ambree jäser i tankar om 600 liter under fyra till fem dagar vid en temperatur av 22-26°C. Därefter kyls ölen ner till cirka 4°C och den jäst som finns kvar avskiljs. Sedan lagras ölen på flaska i 12-14 dagar vid en temperatur på cirka 25°C.

  • Kr/l - jämförpris

    69,39

  • Säljstart

    2019-09-02
  • Alkoholhalt

    5,5 %

  • Färg

    Gulbrun färg.

  • Doft

    Fruktig doft med inslag av aprikos, sirap, kryddor, skumbanan och ljust bröd.

  • Råvaror

    Pilsner- och caramalt samt humle av sorterna , strisselspalt och Saphir.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Producent

    Brasserie du Bocq

  • Om producenten

    Bryggeritraditionen i familjen Belot startade 1858, när Marin Belot började brygga öl på sin gård i Purnode. 1949 bildades aktiebolaget Brasserie du Bocq, som än idag ägs av familjen. Företaget ligger i Condroz.

  • Leverantör

    Heba Food & Beverages AB

  • Odlingsområde

    Saazhumlen kommer från Tjeckien, humlen av sorten Strisselspalt kommer från Alsace och Saphir kommer från Tyskland.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Ale tillverkas genom varmjäsning, till skillnad från kalljäsning, eller den ovanliga spontanjäsningen. Varmjäsning sker normalt vid rumstemperatur. I belgisk ale får ofta jästen ta en stor plats i ölets doft och smak. Jäsningen sker ofta i högre temperatur än i andra stilar och de jäststammar man använder sig av ger mer fruktiga smaker än exempelvis engelsk ale. Alkoholhalten är sällan under 6 %. Gauloise Ambree jäser i tankar om 600 liter under fyra till fem dagar vid en temperatur av 22-26°C. Därefter kyls ölen ner till cirka 4°C och den jäst som finns kvar avskiljs. Sedan lagras ölen på flaska i 12-14 dagar vid en temperatur på cirka 25°C.

  • Kr/l - jämförpris

    69,39