, ,
  • Gotlands BryggeriNr 1400

  • Wisby Klosteröl
  • Sverige
    Tillverkad i Sverige
  • har tydlig smak av jäsningen
  • 19:90
  • Flaska , 330 ml
Sverige
Tillverkad i Sverige
har tydlig smak av jäsningen

Fruktig, balanserad smak med inslag av apelsin, aprikos och honung. Serveras vid 10-12°C som som sällskapsdryck eller till rustika rätter av ljust kött, smakrika vegetariska rätter eller till rätter av fisk.


Produktinformation

  • Säljstart

    2009-10-01
  • Alkoholhalt

    5 %

  • Färg

    Något oklar, mörk, gul färg.

  • Doft

    Fruktig doft med inslag av sirapslimpa, apelsin, aprikos och honung.

  • Råvaror

    Korn- och vetemalt samt humle.

  • Allergener

    Innehåller: Korn/Vetemalt

  • Producent

    Gotlands Bryggeri

  • Om producenten

    Gotlands bryggeri ligger i Visby och grundades 1995.

  • Leverantör

    Spendrups Bryggeri AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Tillverkning/Vinifiering

    Ale tillverkas genom varmjäsning, till skillnad från kalljäsning, eller den ovanliga spontanjäsningen. Varmjäsning sker normalt vid rumstemperatur och jästen flyter upp till ytan vid jäsningen. Vid kalljäsning sjunker jästen istället till botten. I belgisk ale får ofta jästen ta en stor plats i ölets doft och smak. Jäsningen sker ofta i högre temperatur än i andra länder och de jäststammar man använder sig av ger mer fruktiga smaker än exempelvis engelsk ale. Alkoholhalten är sällan under 6 %. Belgisk ljus ale är ofta kryddiga med fruktiga aromer. En viss sötma är vanlig och beskan är ofta måttlig.

  • Kr/l - jämförpris

    60,3

  • Säljstart

    2009-10-01
  • Alkoholhalt

    5 %

  • Färg

    Något oklar, mörk, gul färg.

  • Doft

    Fruktig doft med inslag av sirapslimpa, apelsin, aprikos och honung.

  • Råvaror

    Korn- och vetemalt samt humle.

  • Allergener

    Innehåller: Korn/Vetemalt

  • Producent

    Gotlands Bryggeri

  • Om producenten

    Gotlands bryggeri ligger i Visby och grundades 1995.

  • Leverantör

    Spendrups Bryggeri AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Tillverkning/Vinifiering

    Ale tillverkas genom varmjäsning, till skillnad från kalljäsning, eller den ovanliga spontanjäsningen. Varmjäsning sker normalt vid rumstemperatur och jästen flyter upp till ytan vid jäsningen. Vid kalljäsning sjunker jästen istället till botten. I belgisk ale får ofta jästen ta en stor plats i ölets doft och smak. Jäsningen sker ofta i högre temperatur än i andra länder och de jäststammar man använder sig av ger mer fruktiga smaker än exempelvis engelsk ale. Alkoholhalten är sällan under 6 %. Belgisk ljus ale är ofta kryddiga med fruktiga aromer. En viss sötma är vanlig och beskan är ofta måttlig.

  • Kr/l - jämförpris

    60,3