, ,
  • 29:90
  • Flaska , 330 ml
Sverige
Tillverkad i Sverige
är en kraftigare version av bocköl

Nyanserad, maltig smak med liten sötma, inslag av kavring, torkad frukt, knäck, apelsin, kaffe och choklad. Serveras vid 10-12°C till rätter av lamm- eller nötkött, eller som sällskapsdryck.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


  • Säljstart

    2018-05-04
  • Alkoholhalt

    7,9 %

  • Färg

    Mörk, brun färg.

  • Doft

    Nyanserad, maltig doft med inslag av kavring, aprikosmarmelad, knäck, apelsin, mörk sirap och choklad.

  • Övrigt

    I slutet av 1700-talet, på klostret Neudeck ob der Au i München, bryggde munkarna ett ”flytande bröd” för att klara av fasteperioden. Munkarna döpte ölet till salvator, som är latin för frälsare. Idag döps många dubbelbockar till något som slutar på ”-ator” just för att hedra det första dubbelbocksölet.

  • Producent

    Grebbestads Bryggeri

  • Om producenten

    Namnet på denna öl kommer från att den bryggs en gång om året, under natten vid årets första fullmåne. Bryggmästare är Johan Hansson. Grebbestad är en ort i Bohuslän, bryggeriet har sitt namn efter orten där det också är beläget.

  • Leverantör

    Grebbestad Bryggeri AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Denna öl är, som all annan lager underjäst. Detta innebär bland annat att jäsningen sker vid en relativt låg temperatur (5-10°C). Som namnet antyder sjunker jästen till jäskarets botten och ölen får mer karaktär av råvaran än av själva jäsningsprocessen. Bocköl finns i flera olika varianter men alla härstammar från en mörk och maltig ölbrygd från staden Einbeck, i centrala Tyskland. På den bayerska dialekten uttalades Einbeck som ”ein bock”. I många delar av världen är bocköl numera en starkare lager. Dubbelbock, eller doppelbock på tyska, är en kraftigare version av den vanliga bockölen och kan ha alkoholhalt från 7 till över 10%. En dubbelbock är ofta fyllig och har en viss sötma.

  • Kr/l - jämförpris

    90,61

  • Säljstart

    2018-05-04
  • Alkoholhalt

    7,9 %

  • Färg

    Mörk, brun färg.

  • Doft

    Nyanserad, maltig doft med inslag av kavring, aprikosmarmelad, knäck, apelsin, mörk sirap och choklad.

  • Övrigt

    I slutet av 1700-talet, på klostret Neudeck ob der Au i München, bryggde munkarna ett ”flytande bröd” för att klara av fasteperioden. Munkarna döpte ölet till salvator, som är latin för frälsare. Idag döps många dubbelbockar till något som slutar på ”-ator” just för att hedra det första dubbelbocksölet.

  • Producent

    Grebbestads Bryggeri

  • Om producenten

    Namnet på denna öl kommer från att den bryggs en gång om året, under natten vid årets första fullmåne. Bryggmästare är Johan Hansson. Grebbestad är en ort i Bohuslän, bryggeriet har sitt namn efter orten där det också är beläget.

  • Leverantör

    Grebbestad Bryggeri AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Denna öl är, som all annan lager underjäst. Detta innebär bland annat att jäsningen sker vid en relativt låg temperatur (5-10°C). Som namnet antyder sjunker jästen till jäskarets botten och ölen får mer karaktär av råvaran än av själva jäsningsprocessen. Bocköl finns i flera olika varianter men alla härstammar från en mörk och maltig ölbrygd från staden Einbeck, i centrala Tyskland. På den bayerska dialekten uttalades Einbeck som ”ein bock”. I många delar av världen är bocköl numera en starkare lager. Dubbelbock, eller doppelbock på tyska, är en kraftigare version av den vanliga bockölen och kan ha alkoholhalt från 7 till över 10%. En dubbelbock är ofta fyllig och har en viss sötma.

  • Kr/l - jämförpris

    90,61