, ,
  • GrebbestadNr 1434

  • Lager
  • Sverige
    Tillverkad i Sverige , Västra Götalands län , Tanums kommun
  • lite torrare än tjeckisk pilsner
  • 17:90
  • Flaska , 330 ml
Sverige
Tillverkad i Sverige , Västra Götalands län , Tanums kommun
lite torrare än tjeckisk pilsner

Ekologiskt

Maltig smak med inslag av knäckebröd, honung, aprikos och citrus. Serveras vid cirka 8°C som sällskapsdryck eller till husmanskost.


Lokalt och småskaligt producerad dryck

Drycken är producerad i liten skala på ett hantverksmässigt sätt och finns i butikerna närmast producenten. Drycken går att beställa till övriga butiker.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-07-02
  • Alkoholhalt

    5 %

  • Färg

    Mörk, gul färg.

  • Doft

    Maltig doft med inslag av knäckebröd, honung, citrus och aprikos.

  • Råvaror

    Kornmalt och humle.

  • Övrigt

    Denna öl är, som all annan lager underjäst. Detta innebär bland annat att jäsningen sker vid en relativt låg temperatur (5-10°C) och att den tar förhållandevis lång tid jämfört med överjäst öl. Traditionellt tog det minst en vecka men idag finns det bryggerier som är betydligt snabbare. Som namnet antyder sjunker jästen till jäskarets botten och ölen får mer karaktär av råvaran än av själva jäsningsprocessen. Efter avslutad jäsning lagras ölet i flera veckor, även om denna process också har snabbats på av många bryggerier. Att lagra öl vid sval temperatur var känt redan på 1400-talet men det var först med 1800-talets vetenskapliga landvinningar som det blev möjligt att framställa lager i mer industriell skala.

  • Producent

    Grebbestads Bryggeri

  • Om producenten

    Bryggmästare är Robert Bush.

  • Leverantör

    Grebbestad Bryggeri AB

  • Kr/l - jämförpris

    54,24

  • Säljstart

    2018-07-02
  • Alkoholhalt

    5 %

  • Färg

    Mörk, gul färg.

  • Doft

    Maltig doft med inslag av knäckebröd, honung, citrus och aprikos.

  • Råvaror

    Kornmalt och humle.

  • Övrigt

    Denna öl är, som all annan lager underjäst. Detta innebär bland annat att jäsningen sker vid en relativt låg temperatur (5-10°C) och att den tar förhållandevis lång tid jämfört med överjäst öl. Traditionellt tog det minst en vecka men idag finns det bryggerier som är betydligt snabbare. Som namnet antyder sjunker jästen till jäskarets botten och ölen får mer karaktär av råvaran än av själva jäsningsprocessen. Efter avslutad jäsning lagras ölet i flera veckor, även om denna process också har snabbats på av många bryggerier. Att lagra öl vid sval temperatur var känt redan på 1400-talet men det var först med 1800-talets vetenskapliga landvinningar som det blev möjligt att framställa lager i mer industriell skala.

  • Producent

    Grebbestads Bryggeri

  • Om producenten

    Bryggmästare är Robert Bush.

  • Leverantör

    Grebbestad Bryggeri AB

  • Kr/l - jämförpris

    54,24