Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

, ,
  • Hanssens Oude Schaarbeekse KriekNr 11161

  • Belgien
    Tillverkad i Belgien
  • får färg, doft och smak från den tillsatta frukten eller bären
  • 99:-
  • Flaska , 375 ml
Belgien
Tillverkad i Belgien
får färg, doft och smak från den tillsatta frukten eller bären

Nyanserad, bärig, påtagligt syrlig smak med inslag av körsbär, mandelmassa, halm, blodapelsin och kryddor. Serveras vid 6-8°C som aperitif eller som sällskapsdryck.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid. 

OBS! Tillfälligt sortiment går för närvarande inte att beställa. Det beror på begränsade beställningsmöjligheter i och med covid-19. Dryckerna finns i butiker som har sortimentet. Mer om begränsade möjligheter att beställa.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-06-30
  • Alkoholhalt

    6,5 %

  • Färg

    Oklar, mörkröd färg.

  • Doft

    Nyanserad, bärig doft med inslag av körsbärskaramell, mandelmassa, halm, blodapelsin och kryddor.

  • Råvaror

    Kornmalt, vete, torkad humle och Schaarbeekse körsbär.

  • Allergener

    Innehåller: Kornmalt; Vetemalt

  • Producent

    Hanssens Artisanaal

  • Om producenten

    Familjeföretaget Hanssens grundades 1871 och är ett så kallat Gueuzestejkerij, vilket innebär att de inte har något eget bryggeri, utan att all öl köps utifrån. De firmor som enbart arbetade med att göra blandningar var historiskt en mycket viktig part i lambic-tillverkningen. Idag är Hanssens den sista kvarvarande oberoende firma som ägnar sig enbart åt att blanda öl. John och Sidy Hanssen är firmans bryggmästare sedan 1998.

  • Leverantör

    Constant Companion AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Lambic är spontanjäst öl, som jäses med jäststammar och bakterier som finns fritt i omgivningen. Jäsningen sker i flera steg under de svalare månaderna, för att undvika oönskade mikroorganismer. Förutom sedvanlig alkoholjäst är även mjölksyrabakterier och brettanomycer aktiva i jäsprocessen. De ger drycken den karaktäristiska syrligheten. Många syrliga öl smaksätts med frukt och bär, som i detta fall med sura körsbär. Körsbären har fått macerera i ung lambic på ektunnor och sedan fått en andra jäsning på flaska.

  • Lagring

    Ölen lagrades ett till tre år på ektunnor innan buteljering.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Bygelkork

  • Kr/l - jämförpris

    264

  • Säljstart

    2020-06-30
  • Alkoholhalt

    6,5 %

  • Färg

    Oklar, mörkröd färg.

  • Doft

    Nyanserad, bärig doft med inslag av körsbärskaramell, mandelmassa, halm, blodapelsin och kryddor.

  • Råvaror

    Kornmalt, vete, torkad humle och Schaarbeekse körsbär.

  • Allergener

    Innehåller: Kornmalt; Vetemalt

  • Producent

    Hanssens Artisanaal

  • Om producenten

    Familjeföretaget Hanssens grundades 1871 och är ett så kallat Gueuzestejkerij, vilket innebär att de inte har något eget bryggeri, utan att all öl köps utifrån. De firmor som enbart arbetade med att göra blandningar var historiskt en mycket viktig part i lambic-tillverkningen. Idag är Hanssens den sista kvarvarande oberoende firma som ägnar sig enbart åt att blanda öl. John och Sidy Hanssen är firmans bryggmästare sedan 1998.

  • Leverantör

    Constant Companion AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Lambic är spontanjäst öl, som jäses med jäststammar och bakterier som finns fritt i omgivningen. Jäsningen sker i flera steg under de svalare månaderna, för att undvika oönskade mikroorganismer. Förutom sedvanlig alkoholjäst är även mjölksyrabakterier och brettanomycer aktiva i jäsprocessen. De ger drycken den karaktäristiska syrligheten. Många syrliga öl smaksätts med frukt och bär, som i detta fall med sura körsbär. Körsbären har fått macerera i ung lambic på ektunnor och sedan fått en andra jäsning på flaska.

  • Lagring

    Ölen lagrades ett till tre år på ektunnor innan buteljering.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Bygelkork

  • Kr/l - jämförpris

    264