, ,
  • 29:90
  • Flaska , 330 ml
Storbritannien
Tillverkad i Storbritannien
- en stil sedan 1700-talet

Nyanserad, rostad smak med liten sötma, inslag av fat, pumpernickel, tobak, choklad, lakritsfudge, vanilj och kaffe. Serveras vid 12-14°C som sällskapsdryck eller till smakrika rätter av lamm- eller nötkött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


  • Säljstart

    2018-03-16
  • Alkoholhalt

    6,1 %

  • Färg

    Brunsvart färg.

  • Doft

    Nyanserad, rostad doft med inslag av fat, pumpernickel, tobak, honung, lakritsfudge, vanilj och nötter.

  • Producent

    Innis & Gunn

  • Om producenten

    Innis & Gunn ligger i Edinburgh i Skottland, och har specialiserat sig på ekfatslagrade öl. Bryggmästare är Dougal Sharp. Namnen "Innis" och "Gunn" är Dougal och hans bror Neils mellannamn. Företaget startades 2002. Ursprungligen fick bryggmästaren Dougal Sharp uppdraget av en whiskyproducent att brygga en maltig ale som skulle lagras på ekfat, som sedan skulle användas till whisky. Tanken var att ölet skulle ge smak åt whiskyn. Det visade sig att även ölet smakade mycket bra. Detta öl har bryggts och lagrats i ett samarbete mellan bryggeriet Innis & Gunn och det Irländska destilleriet Tullamore Dew.

  • Leverantör

    TOMP Beer Wine & Spirits AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Stout tillverkas genom varmjäsning, till skillnad från kalljäsning eller den mycket ovanliga spontanjäsningen. Varmjäsning sker normalt vid rumstemperatur. Öltyperna porter och stout kommer ursprungligen från de brittiska öarna, och är mörka, varmjästa öl. Portern har kommit att förknippas med London och en lite sötare typ av den mörka drycken, medan stout förknippas med Irland och en lite fylligare och torrare typ. Idag bryggs dock både porter och stout på många håll runt om i världen.

  • Lagring

    Denna öl har lagrats på ekfat som tidigare använts till att lagra irländsk whiskey.

  • Kr/l - jämförpris

    90,61

  • Säljstart

    2018-03-16
  • Alkoholhalt

    6,1 %

  • Färg

    Brunsvart färg.

  • Doft

    Nyanserad, rostad doft med inslag av fat, pumpernickel, tobak, honung, lakritsfudge, vanilj och nötter.

  • Producent

    Innis & Gunn

  • Om producenten

    Innis & Gunn ligger i Edinburgh i Skottland, och har specialiserat sig på ekfatslagrade öl. Bryggmästare är Dougal Sharp. Namnen "Innis" och "Gunn" är Dougal och hans bror Neils mellannamn. Företaget startades 2002. Ursprungligen fick bryggmästaren Dougal Sharp uppdraget av en whiskyproducent att brygga en maltig ale som skulle lagras på ekfat, som sedan skulle användas till whisky. Tanken var att ölet skulle ge smak åt whiskyn. Det visade sig att även ölet smakade mycket bra. Detta öl har bryggts och lagrats i ett samarbete mellan bryggeriet Innis & Gunn och det Irländska destilleriet Tullamore Dew.

  • Leverantör

    TOMP Beer Wine & Spirits AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Stout tillverkas genom varmjäsning, till skillnad från kalljäsning eller den mycket ovanliga spontanjäsningen. Varmjäsning sker normalt vid rumstemperatur. Öltyperna porter och stout kommer ursprungligen från de brittiska öarna, och är mörka, varmjästa öl. Portern har kommit att förknippas med London och en lite sötare typ av den mörka drycken, medan stout förknippas med Irland och en lite fylligare och torrare typ. Idag bryggs dock både porter och stout på många håll runt om i världen.

  • Lagring

    Denna öl har lagrats på ekfat som tidigare använts till att lagra irländsk whiskey.

  • Kr/l - jämförpris

    90,61