, ,
  • Oude GueuzeNr 11591

  • Tilquin à l'Ancienne
  • Belgien
    Tillverkad i Belgien
  • är blandning av ung och lagrad lambic
  • 127:-
  • Flaska , 750 ml
Belgien
Tillverkad i Belgien
är blandning av ung och lagrad lambic

Säljstart: 2018-08-17

Karaktärsfull, mycket syrlig smak med inslag av citron, halm, kryddor, vita vinbär, ljust bröd och röda äpplen. Serveras vid 6-8°C som aperitif eller till skaldjursrätter.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Alkoholhalt

    7 %

  • Färg

    Oklar, gulorange färg.

  • Doft

    Karaktärsfull doft med inslag av citron, stall, kryddor, vitvinsvinäger, ljust bröd och röda äpplen.

  • Råvaror

    Kornmalt och vete samt humle.

  • Övrigt

    Gueuze är en blandning av yngre och äldre lambic. Lambic är spontanjäst öl, som jäses med jäststammar och bakterier som finns fritt i omgivningen. Jäsningen sker i flera steg under de svalare månaderna, för att undvika oönskade mikroorganismer. Förutom sedvanlig alkoholjäst är även mjölksyrabakterier och brettanomycer aktiva i jäsprocessen. De ger drycken den karaktäristiska syrligheten och aromer av rök och stall.

  • Producent

    Gueuzerie Tilquin SA

  • Om producenten

    Guezeblandaren Pierre Tilquin registrerade firman den 6 februari 2009. Att blanda gueze är ett tynande hantverk och Gueuzerie Tilquin är en av två blandarfirmor som har startats på 40 år. Pierre Tilquin är utbildad till bio-ingenjör, men har gått kurser i ölbryggning och har arbetat hos Drie Fonteinen och Cantillon. Pierre använder bland annat lambic från gueuzebryggerierna Girardin, Cantillion, Lindemans och Boon när han blandar sin gueuze.

  • Leverantör

    Belgodeli

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    169,33

  • Alkoholhalt

    7 %

  • Färg

    Oklar, gulorange färg.

  • Doft

    Karaktärsfull doft med inslag av citron, stall, kryddor, vitvinsvinäger, ljust bröd och röda äpplen.

  • Råvaror

    Kornmalt och vete samt humle.

  • Övrigt

    Gueuze är en blandning av yngre och äldre lambic. Lambic är spontanjäst öl, som jäses med jäststammar och bakterier som finns fritt i omgivningen. Jäsningen sker i flera steg under de svalare månaderna, för att undvika oönskade mikroorganismer. Förutom sedvanlig alkoholjäst är även mjölksyrabakterier och brettanomycer aktiva i jäsprocessen. De ger drycken den karaktäristiska syrligheten och aromer av rök och stall.

  • Producent

    Gueuzerie Tilquin SA

  • Om producenten

    Guezeblandaren Pierre Tilquin registrerade firman den 6 februari 2009. Att blanda gueze är ett tynande hantverk och Gueuzerie Tilquin är en av två blandarfirmor som har startats på 40 år. Pierre Tilquin är utbildad till bio-ingenjör, men har gått kurser i ölbryggning och har arbetat hos Drie Fonteinen och Cantillon. Pierre använder bland annat lambic från gueuzebryggerierna Girardin, Cantillion, Lindemans och Boon när han blandar sin gueuze.

  • Leverantör

    Belgodeli

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    169,33