, ,
  • RodenbachNr 11289

  • Caractère Rouge
  • Belgien
    Tillverkad i Belgien
  • är sötsyrlig
  • 119:-
  • Flaska , 750 ml
Belgien
Tillverkad i Belgien
är sötsyrlig

Nyanserad, bärig, mycket syrlig smak med liten sötma, inslag av fat, körsbär, blodapelsin, hallonvinäger, smörkola, choklad och örter. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av nöt- eller viltkött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-07-06
  • Alkoholhalt

    7 %

  • Färg

    Orangeröd färg.

  • Doft

    Nyanserad, bärig doft med inslag av fat, körsbär, blodapelsin, hallonvinäger, smörkola och örter.

  • Producent

    PALM Belgian Craft Brewers

  • Leverantör

    TOMP Beer Wine & Spirits AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Flamländsk oud rood (gammal rödöl) och oud bruin (gammal brunöl) är en varmjäst öl. Ursprungligen kommer ölen från Flandern i västra Belgien. Ölet lagras i ekfat efter den första jäsningen. I faten finns det mjölksyrebakterier som ger ölet en tydlig syrlig smak. Även inblandning från andra mikroorganismer, som brettanomyces förekommer. Det förekommer också lagring på ståltank och då tillsätter man mjölksyrebakterier och andra mikroorganismer för att få fram den syrliga smaken. Det är vanligt att man blandar ny och lagrad öl för att få fram rätt balans på syrligheten. Färgerna sägs skilja sig åt om ölet kommer från västra Flandern (mer röd i färgen) eller östra delen (mer brun i färgen). En annan indelning utgår från hur länge vörten kokar, ju längre koktid, desto brunare färg. Smakmässigt kan rödölen uppfattas som mer syrlig och mindre fyllig än den bruna ölen som kan uppfattas som något fylligare och mustigare.

  • Kr/l - jämförpris

    158,67

  • Säljstart

    2018-07-06
  • Alkoholhalt

    7 %

  • Färg

    Orangeröd färg.

  • Doft

    Nyanserad, bärig doft med inslag av fat, körsbär, blodapelsin, hallonvinäger, smörkola och örter.

  • Producent

    PALM Belgian Craft Brewers

  • Leverantör

    TOMP Beer Wine & Spirits AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Flamländsk oud rood (gammal rödöl) och oud bruin (gammal brunöl) är en varmjäst öl. Ursprungligen kommer ölen från Flandern i västra Belgien. Ölet lagras i ekfat efter den första jäsningen. I faten finns det mjölksyrebakterier som ger ölet en tydlig syrlig smak. Även inblandning från andra mikroorganismer, som brettanomyces förekommer. Det förekommer också lagring på ståltank och då tillsätter man mjölksyrebakterier och andra mikroorganismer för att få fram den syrliga smaken. Det är vanligt att man blandar ny och lagrad öl för att få fram rätt balans på syrligheten. Färgerna sägs skilja sig åt om ölet kommer från västra Flandern (mer röd i färgen) eller östra delen (mer brun i färgen). En annan indelning utgår från hur länge vörten kokar, ju längre koktid, desto brunare färg. Smakmässigt kan rödölen uppfattas som mer syrlig och mindre fyllig än den bruna ölen som kan uppfattas som något fylligare och mustigare.

  • Kr/l - jämförpris

    158,67