Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

Information till besökare

Under delar av söndagen kommer det inte gå att lägga beställningar på systembolaget.se

, ,
  • RodenbachNr 11492

  • Caractère Rouge
  • Belgien
    Tillverkad i Belgien
  • är sötsyrlig
  • 119:-
  • Flaska , 750 ml
Belgien
Tillverkad i Belgien
är sötsyrlig

Nyanserad, mycket syrlig smak med inslag av fat, mogna jordgubbar, ljus sirap, hallonvinäger, mandel, blodgrapefrukt och körsbär. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av ljust kött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-08-02
  • Alkoholhalt

    7 %

  • Färg

    Något oklar, brunröd färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med inslag av fat, mogna jordgubbar, röda äpplen, ljus sirap, hallon och körsbär.

  • Råvaror

    Kornmalt, körsbär, hallon och tranbär.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Färgen på flamländsk öl sägs skilja sig åt beroende på om ölet kommer från västra Flandern (mer röd i färgen) eller östra delen (mer brun i färgen). En annan indelning utgår från hur länge vörten kokar, ju längre koktid, desto brunare färg. Smakmässigt kan rödölen uppfattas som mer syrlig och mindre fyllig än den bruna ölen som kan uppfattas som något fylligare och mustigare.

  • Producent

    Rodenbach

  • Om producenten

    Rodenbach grundades 1836 av Pedro Rodenbach tillsammans med hans hustru Regina Wauters. Eugène Rodenbach utvecklade bryggeriet och förbättrade kvaliteten på ölet. Han studerade ölbryggning och förbättrade mognadsprocesserna i ekfat. Rodenbach har 294 ekfat, varav några är 150 år gamla. Dessa sparas som en del av Flanderns industrihistoria.

  • Leverantör

    TOMP Beer Wine & Spirits AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Flamländsk röd och brun öl är varmjästa ölsorter och kommer ursprungligen från Flandern i västra Belgien. Efter första jäsningen lagras ölet i ekfat. I faten finns det mjölksyrebakterier som ger ölet en tydlig syrlig smak. Även inblandning från andra mikroorganismer, som brettanomyces förekommer. Det är vanligt att man blandar ny och lagrad öl för att få fram rätt balans på syrligheten. Idag lagras en del sorter på ståltank och då tillsätter man mjölksyrebakterier och andra mikroorganismer för att få fram den syrliga smaken. Tillverkningsprocessen för denna öl tog cirka två och ett halvt år.

  • Lagring

    Denna öl har lagrats på ekfat. Efter lagring fick ölen macerera tillsammans med färska körsbär, hallon och tranbär.

  • Kr/l - jämförpris

    158,67

  • Säljstart

    2019-08-02
  • Alkoholhalt

    7 %

  • Färg

    Något oklar, brunröd färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med inslag av fat, mogna jordgubbar, röda äpplen, ljus sirap, hallon och körsbär.

  • Råvaror

    Kornmalt, körsbär, hallon och tranbär.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Färgen på flamländsk öl sägs skilja sig åt beroende på om ölet kommer från västra Flandern (mer röd i färgen) eller östra delen (mer brun i färgen). En annan indelning utgår från hur länge vörten kokar, ju längre koktid, desto brunare färg. Smakmässigt kan rödölen uppfattas som mer syrlig och mindre fyllig än den bruna ölen som kan uppfattas som något fylligare och mustigare.

  • Producent

    Rodenbach

  • Om producenten

    Rodenbach grundades 1836 av Pedro Rodenbach tillsammans med hans hustru Regina Wauters. Eugène Rodenbach utvecklade bryggeriet och förbättrade kvaliteten på ölet. Han studerade ölbryggning och förbättrade mognadsprocesserna i ekfat. Rodenbach har 294 ekfat, varav några är 150 år gamla. Dessa sparas som en del av Flanderns industrihistoria.

  • Leverantör

    TOMP Beer Wine & Spirits AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Flamländsk röd och brun öl är varmjästa ölsorter och kommer ursprungligen från Flandern i västra Belgien. Efter första jäsningen lagras ölet i ekfat. I faten finns det mjölksyrebakterier som ger ölet en tydlig syrlig smak. Även inblandning från andra mikroorganismer, som brettanomyces förekommer. Det är vanligt att man blandar ny och lagrad öl för att få fram rätt balans på syrligheten. Idag lagras en del sorter på ståltank och då tillsätter man mjölksyrebakterier och andra mikroorganismer för att få fram den syrliga smaken. Tillverkningsprocessen för denna öl tog cirka två och ett halvt år.

  • Lagring

    Denna öl har lagrats på ekfat. Efter lagring fick ölen macerera tillsammans med färska körsbär, hallon och tranbär.

  • Kr/l - jämförpris

    158,67