, ,
  • Rodenbach AlexanderNr 11736

  • Belgien
    Tillverkad i Belgien
  • är sötsyrlig
  • 99:-
  • Flaska , 750 ml
Belgien
Tillverkad i Belgien
är sötsyrlig

Nyanserad, syrlig smak med sötma, inslag av fat, körsbär, blodapelsin, mandelmassa, hallon, nötter och balsamvinäger. Serveras vid cirka 10°C som aperitif eller som sällskapsdryck.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-06-05
  • Alkoholhalt

    5,6 %

  • Färg

    Något oklar, rödbrun färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med inslag av fat, körsbär, mandelmassa, blodapelsin, halm, hallon och kryddor.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Producent

    Rodenbach

  • Om producenten

    Rodenbach grundades 1836 av Pedro Rodenbach tillsammans med hans hustru Regina Wauters. Eugène Rodenbach utvecklade bryggeriet och förbättrade kvaliteten på ölet. Han studerade ölbryggning och förbättrade mognadsprocesserna i ekfat. Rodenbach har 294 ekfat, varav några är 150 år gamla. Dessa sparas som en del av Flanderns industrihistoria.

  • Leverantör

    TOMP Beer Wine & Spirits AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Flamländsk oud bruin (gammal brunöl) är en överjäst öl. Ursprungligen kommer ölen från Flandern i västra Belgien. Ölet lagras i ekfat efter den första jäsningen. I faten finns det mjölksyrebakterier som ger ölet en tydlig syrlig smak. Även inblandning från andra mikroorganismer, som brettanomyces förekommer. Det förekommer också lagring på ståltank och då tillsätter man mjölksyrebakterier och andra mikroorganismer för att få fram den syrliga smaken. Det är vanligt att man blandar ny och lagrad öl för att få fram rätt balans på syrligheten.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    132

  • Säljstart

    2018-06-05
  • Alkoholhalt

    5,6 %

  • Färg

    Något oklar, rödbrun färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med inslag av fat, körsbär, mandelmassa, blodapelsin, halm, hallon och kryddor.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Producent

    Rodenbach

  • Om producenten

    Rodenbach grundades 1836 av Pedro Rodenbach tillsammans med hans hustru Regina Wauters. Eugène Rodenbach utvecklade bryggeriet och förbättrade kvaliteten på ölet. Han studerade ölbryggning och förbättrade mognadsprocesserna i ekfat. Rodenbach har 294 ekfat, varav några är 150 år gamla. Dessa sparas som en del av Flanderns industrihistoria.

  • Leverantör

    TOMP Beer Wine & Spirits AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Flamländsk oud bruin (gammal brunöl) är en överjäst öl. Ursprungligen kommer ölen från Flandern i västra Belgien. Ölet lagras i ekfat efter den första jäsningen. I faten finns det mjölksyrebakterier som ger ölet en tydlig syrlig smak. Även inblandning från andra mikroorganismer, som brettanomyces förekommer. Det förekommer också lagring på ståltank och då tillsätter man mjölksyrebakterier och andra mikroorganismer för att få fram den syrliga smaken. Det är vanligt att man blandar ny och lagrad öl för att få fram rätt balans på syrligheten.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    132