, ,
  • Sigtuna SaisonNr 1274

  • Sverige
    Tillverkad i Sverige
  • är ursprungligen ett belgiskt bondgårdsöl
  • 23:90
  • Flaska , 330 ml
Sverige
Tillverkad i Sverige
är ursprungligen ett belgiskt bondgårdsöl

Humlearomatisk smak med tydlig beska, inslag av grapefrukt, ljust bröd, kryddnejlika och tallkåda. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, eller till rätter av ljust kött.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-03-01
  • Alkoholhalt

    4,9 %

  • Färg

    Något oklar, gul färg.

  • Doft

    Humlearomatisk doft med inslag av grapefrukt, ljust bröd, kryddnejlika och honung.

  • Råvaror

    Korn-, vete- och havremalt samt humle.

  • Producent

    Sigtuna Brygghus

  • Om producenten

    Sigtuna Brygghus grundades år 2005, och ligger norr om Stockholm. Verksamheten tog fart på allvar år 2009, och bryggeriet har sedan dess byggts ut successivt.

  • Leverantör

    Galatea AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Ale tillverkas genom varmjäsning, till skillnad från kalljäsning eller den ovanliga spontanjäsningen. Varmjäsning sker normalt vid rumstemperatur. Vid varmjäsning flyter jästen upp till ytan vid jäsningen. Vid kalljäsning sjunker jästen istället till botten. Saison skiljer sig något mot övrig ale, på grund av den aromatiska jästen som används och jäsningstemperaturen, som kan ligga uppemot 35 grader. Den saisonjäst man använder ger ofta kryddiga aromer och till skillnad från annan ale så är Saison torrare i stilen. En viss syrlighet från mjölksyrebakterier samt även en stallig ton från vildjäststammar, exempelvis brettanomyces kan förekomma. Färgen är ofta ljus men kan också vara mörkare.

  • Kr/l - jämförpris

    72,42

  • Säljstart

    2018-03-01
  • Alkoholhalt

    4,9 %

  • Färg

    Något oklar, gul färg.

  • Doft

    Humlearomatisk doft med inslag av grapefrukt, ljust bröd, kryddnejlika och honung.

  • Råvaror

    Korn-, vete- och havremalt samt humle.

  • Producent

    Sigtuna Brygghus

  • Om producenten

    Sigtuna Brygghus grundades år 2005, och ligger norr om Stockholm. Verksamheten tog fart på allvar år 2009, och bryggeriet har sedan dess byggts ut successivt.

  • Leverantör

    Galatea AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Ale tillverkas genom varmjäsning, till skillnad från kalljäsning eller den ovanliga spontanjäsningen. Varmjäsning sker normalt vid rumstemperatur. Vid varmjäsning flyter jästen upp till ytan vid jäsningen. Vid kalljäsning sjunker jästen istället till botten. Saison skiljer sig något mot övrig ale, på grund av den aromatiska jästen som används och jäsningstemperaturen, som kan ligga uppemot 35 grader. Den saisonjäst man använder ger ofta kryddiga aromer och till skillnad från annan ale så är Saison torrare i stilen. En viss syrlighet från mjölksyrebakterier samt även en stallig ton från vildjäststammar, exempelvis brettanomyces kan förekomma. Färgen är ofta ljus men kan också vara mörkare.

  • Kr/l - jämförpris

    72,42