, ,
  • SprusselNr 11725

  • Belgien
    Tillverkad i Belgien
  • är ursprungligen ett belgiskt bondgårdsöl
  • 34:-
  • Flaska , 330 ml
Belgien
Tillverkad i Belgien
är ursprungligen ett belgiskt bondgårdsöl

Kryddig smak med inslag av knäckebröd, aprikosmarmelad, granskott och grapefrukt. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av lamm- eller nötkött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-09-21
  • Alkoholhalt

    5,8 %

  • Färg

    Oklar, mörk, gul färg.

  • Doft

    Kryddig doft med inslag av ljust bröd, aprikos, apelsin och banan.

  • Råvaror

    Korn- och rågmalt, granskott och humle.

  • Producent

    Brasserie De La Senne

  • Om producenten

    Brasserie De La Senne grundades av Yvan De Baets och Bernard Leboucq, båda från Bryssel, år 2010. De träffades redan i början av 2000-talet, och bryggde sin första öl tillsammans år 2002. Åren därefter bryggde de sin fösta kommersiella öl hos Bernards mikrobryggeri, och Yvan omskolade sig till bryggingenjör. Senare bryggde de även hos Brouwerij De Ranke och De Proef Brouwerij innan det egna bryggeriet öppnade. Bryggeriet ligger i Molenbeek Bryssel och är uppkallat efter floden Zenne som rinner genom Bryssel. Brasserie De La Senne brygger endast överjästa (ale) öl med egen jäst utan filtrering, pastörisering eller tillsatser. Denna öl har bryggts i samarbete med Stockholm Brewing Co.som grundades av Niklas Jakobson, Niklas Lenkel och Tomas Hallgren. Bryggeriet har sin verksamhet på Södermalm i Stockholm.

  • Leverantör

    Belgodeli

  • Tillverkning/Vinifiering

    Ale tillverkas genom varmjäsning, till skillnad från kalljäsning eller den ovanliga spontanjäsningen. Varmjäsning sker normalt vid rumstemperatur. Vid varmjäsning flyter jästen upp till ytan vid jäsningen. Vid kalljäsning sjunker jästen istället till botten. Saison skiljer sig något mot övrig ale, på grund av den aromatiska jästen som används och jäsningstemperaturen, som kan ligga uppemot 35 grader. Den saisonjäst man använder ger ofta kryddiga aromer och till skillnad från annan ale så är Saison torrare i stilen. En viss syrlighet från mjölksyrebakterier samt även en stallig ton från vildjäststammar, exempelvis brettanomyces kan förekomma. Färgen är ofta ljus men kan också vara mörkare.

  • Kr/l - jämförpris

    103,03

  • Säljstart

    2018-09-21
  • Alkoholhalt

    5,8 %

  • Färg

    Oklar, mörk, gul färg.

  • Doft

    Kryddig doft med inslag av ljust bröd, aprikos, apelsin och banan.

  • Råvaror

    Korn- och rågmalt, granskott och humle.

  • Producent

    Brasserie De La Senne

  • Om producenten

    Brasserie De La Senne grundades av Yvan De Baets och Bernard Leboucq, båda från Bryssel, år 2010. De träffades redan i början av 2000-talet, och bryggde sin första öl tillsammans år 2002. Åren därefter bryggde de sin fösta kommersiella öl hos Bernards mikrobryggeri, och Yvan omskolade sig till bryggingenjör. Senare bryggde de även hos Brouwerij De Ranke och De Proef Brouwerij innan det egna bryggeriet öppnade. Bryggeriet ligger i Molenbeek Bryssel och är uppkallat efter floden Zenne som rinner genom Bryssel. Brasserie De La Senne brygger endast överjästa (ale) öl med egen jäst utan filtrering, pastörisering eller tillsatser. Denna öl har bryggts i samarbete med Stockholm Brewing Co.som grundades av Niklas Jakobson, Niklas Lenkel och Tomas Hallgren. Bryggeriet har sin verksamhet på Södermalm i Stockholm.

  • Leverantör

    Belgodeli

  • Tillverkning/Vinifiering

    Ale tillverkas genom varmjäsning, till skillnad från kalljäsning eller den ovanliga spontanjäsningen. Varmjäsning sker normalt vid rumstemperatur. Vid varmjäsning flyter jästen upp till ytan vid jäsningen. Vid kalljäsning sjunker jästen istället till botten. Saison skiljer sig något mot övrig ale, på grund av den aromatiska jästen som används och jäsningstemperaturen, som kan ligga uppemot 35 grader. Den saisonjäst man använder ger ofta kryddiga aromer och till skillnad från annan ale så är Saison torrare i stilen. En viss syrlighet från mjölksyrebakterier samt även en stallig ton från vildjäststammar, exempelvis brettanomyces kan förekomma. Färgen är ofta ljus men kan också vara mörkare.

  • Kr/l - jämförpris

    103,03