, ,
  • S:t Annas AmberNr 1323

  • Sverige
    Tillverkad i Sverige
  • från Bayern och Wien
  • 11:90
  • 1,00 kr pant tillkommer

     

  • Burk , 330 ml
Sverige
Tillverkad i Sverige
från Bayern och Wien

Maltig, knäckig smak med tydlig beska, inslag av sirapslimpa, apelsin, aprikos och örter. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av lamm- eller nötkött.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-03-01
  • Alkoholhalt

    5 %

  • Färg

    Gulbrun färg.

  • Doft

    Maltig, knäckig doft med inslag av sirapslimpa, apelsinblommor, halm och örter.

  • Råvaror

    Münchnermalt samt humle av sorterna , och s.

  • Producent

    Krönleins

  • Om producenten

    Krönleins bryggeri är familjeägt sedan sex generationer, och grundades av Anders Julius Appeltofft 1836. Bryggeriet ligger i Halmstad.

  • Leverantör

    Krönleins

  • Tillverkning/Vinifiering

    Denna öl är, som all annan lager kalljäst. Detta innebär bland annat att jäsningen sker vid en relativt låg temperatur. Under kalljäsningen sjunker jästen till jäskarets botten och ölen får mer karaktär av råvaran än av själva jäsningsprocessen. Efter avslutad jäsning lagras ölet i flera veckor, även om denna process också har snabbats på av många bryggerier. Märzen har sitt ursprung i Bayern och började troligtvis bryggas redan på 1500-talet. På 1500-talet var det problematiskt att brygga öl under de varma sommarmånaderna, då risken fanns för vildjäsning. För att undvika detta, bryggde man i mars, (märz på tyska). De två bryggarna Gabriel Sedlmayer och Anton Dreher kom i mitten av 1800-talet på hur man gör ljusare malt. Anton Dreher bryggde en ölstil på den ljusare malten i Wien och kallade den för wienerlager. Gabriel Sedlmayer förfinade stilen i München och bryggde märzen med den ljusare malten. De två ölstilarna har med åren blivit väldigt lika.

  • Kr/l - jämförpris

    36,06

  • Säljstart

    2018-03-01
  • Alkoholhalt

    5 %

  • Färg

    Gulbrun färg.

  • Doft

    Maltig, knäckig doft med inslag av sirapslimpa, apelsinblommor, halm och örter.

  • Råvaror

    Münchnermalt samt humle av sorterna , och s.

  • Producent

    Krönleins

  • Om producenten

    Krönleins bryggeri är familjeägt sedan sex generationer, och grundades av Anders Julius Appeltofft 1836. Bryggeriet ligger i Halmstad.

  • Leverantör

    Krönleins

  • Tillverkning/Vinifiering

    Denna öl är, som all annan lager kalljäst. Detta innebär bland annat att jäsningen sker vid en relativt låg temperatur. Under kalljäsningen sjunker jästen till jäskarets botten och ölen får mer karaktär av råvaran än av själva jäsningsprocessen. Efter avslutad jäsning lagras ölet i flera veckor, även om denna process också har snabbats på av många bryggerier. Märzen har sitt ursprung i Bayern och började troligtvis bryggas redan på 1500-talet. På 1500-talet var det problematiskt att brygga öl under de varma sommarmånaderna, då risken fanns för vildjäsning. För att undvika detta, bryggde man i mars, (märz på tyska). De två bryggarna Gabriel Sedlmayer och Anton Dreher kom i mitten av 1800-talet på hur man gör ljusare malt. Anton Dreher bryggde en ölstil på den ljusare malten i Wien och kallade den för wienerlager. Gabriel Sedlmayer förfinade stilen i München och bryggde märzen med den ljusare malten. De två ölstilarna har med åren blivit väldigt lika.

  • Kr/l - jämförpris

    36,06