, ,
  • Stockholm HöstbrygdNr 11511

  • Sverige
    Tillverkad i Sverige
  • från Bayern respektive Wien
  • 17:90
  • Flaska , 330 ml
Sverige
Tillverkad i Sverige
från Bayern respektive Wien

Maltig smak med inslag av sirapslimpa, farinsocker, torkade aprikoser, choklad, tobak och apelsin. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av fläsk- eller lammkött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid. 

OBS! Tillfälligt sortiment går inte att beställa för närvarande. Öppnar åter för beställning 22/9.

Dryckerna finns i butiker som har sortimentet.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-08-25
  • Alkoholhalt

    5 %

  • Färg

    Brungul färg.

  • Doft

    Maltig doft med inslag av sirapslimpa, farinsocker, torkade aprikoser, choklad och apelsin.

  • Råvaror

    Kornmalt och humle av bland andra sorterna och sovereign.

  • Allergener

    Innehåller: KORN

  • Producent

    Krönleins

  • Om producenten

    Krönleins bryggeri är familjeägt sedan sex generationer, och grundades av Anders Julius Appeltofft 1836. Bryggeriet ligger i Halmstad.

  • Leverantör

    Krönleins

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Tillverkning/Vinifiering

    Denna öl är som all annan lager kalljäst. Detta innebär bland annat att jäsningen sker vid en relativt låg temperatur. Under kalljäsningen sjunker jästen till jäskarets botten och ölen får mer karaktär av råvaran än av själva jäsningsprocessen. Efter avslutad jäsning lagras ölet i flera veckor, även om denna process också har snabbats på av många bryggerier. Märzen har sitt ursprung i Bayern och började troligtvis bryggas redan på 1500-talet. På 1500-talet var det problematiskt att brygga öl under de varma sommarmånaderna, då risken fanns för vildjäsning. För att undvika detta, bryggde man i mars, (märz på tyska). De två bryggarna Gabriel Sedlmayer och Anton Dreher kom i mitten av 1800-talet på hur man gör ljusare malt. Anton Dreher bryggde en ölstil på den ljusare malten i Wien och kallade den för wienerlager. Gabriel Sedlmayer förfinade stilen i München och bryggde märzen med den ljusare malten. De två ölstilarna har med åren blivit väldigt lika.

  • Kr/l - jämförpris

    54,24

  • Säljstart

    2020-08-25
  • Alkoholhalt

    5 %

  • Färg

    Brungul färg.

  • Doft

    Maltig doft med inslag av sirapslimpa, farinsocker, torkade aprikoser, choklad och apelsin.

  • Råvaror

    Kornmalt och humle av bland andra sorterna och sovereign.

  • Allergener

    Innehåller: KORN

  • Producent

    Krönleins

  • Om producenten

    Krönleins bryggeri är familjeägt sedan sex generationer, och grundades av Anders Julius Appeltofft 1836. Bryggeriet ligger i Halmstad.

  • Leverantör

    Krönleins

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Tillverkning/Vinifiering

    Denna öl är som all annan lager kalljäst. Detta innebär bland annat att jäsningen sker vid en relativt låg temperatur. Under kalljäsningen sjunker jästen till jäskarets botten och ölen får mer karaktär av råvaran än av själva jäsningsprocessen. Efter avslutad jäsning lagras ölet i flera veckor, även om denna process också har snabbats på av många bryggerier. Märzen har sitt ursprung i Bayern och började troligtvis bryggas redan på 1500-talet. På 1500-talet var det problematiskt att brygga öl under de varma sommarmånaderna, då risken fanns för vildjäsning. För att undvika detta, bryggde man i mars, (märz på tyska). De två bryggarna Gabriel Sedlmayer och Anton Dreher kom i mitten av 1800-talet på hur man gör ljusare malt. Anton Dreher bryggde en ölstil på den ljusare malten i Wien och kallade den för wienerlager. Gabriel Sedlmayer förfinade stilen i München och bryggde märzen med den ljusare malten. De två ölstilarna har med åren blivit väldigt lika.

  • Kr/l - jämförpris

    54,24