Se våra nyheter 3 veckor före lansering. Gå till beta.systembolaget.se

, ,
  • TimmermansNr 1685

  • Kriek Lambicus
  • Belgien
    Tillverkad i Belgien
  • får färg, doft och smak från den tillsatta frukten eller bären
  • 20:90
  • Flaska , 250 ml
Belgien
Tillverkad i Belgien
får färg, doft och smak från den tillsatta frukten eller bären

Fruktig, något syrlig smak med sötma och tydlig karaktär av körsbär, inslag av mandel. Serveras vid cirka 8°C som aperitif, som sällskapsdryck eller till inte alltför söta chokladdesserter.


Produktinformation

  • Säljstart

    2014-06-02
  • Alkoholhalt

    4 %

  • Färg

    Röd färg.

  • Doft

    Fruktig doft med tydlig karaktär av körsbär, inslag av mandelmassa.

  • Råvaror

    Lambicöl, körsbär och körsbärsjuice

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Producent

    John Martin

  • Om producenten

    Timmermans bryggeri grundades 1781. Bryggmästare är Jacques van Cutsem

  • Leverantör

    Galatea AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Lambic är spontanjäst öl, som jäses med jäststammar och bakterier som finns fritt i omgivningen. Jäsningen sker i flera steg under de svalare månaderna, för att undvika oönskade mikroorganismer. Förutom sedvanlig alkoholjäst är även mjölksyrabakterier och brettanomycer aktiva i jäsprocessen. De ger drycken den karaktäristiska syrligheten. Många syrliga öl smaksätts med frukt och bär, som i detta fall med körsbär.

  • Kr/l - jämförpris

    83,6

  • Säljstart

    2014-06-02
  • Alkoholhalt

    4 %

  • Färg

    Röd färg.

  • Doft

    Fruktig doft med tydlig karaktär av körsbär, inslag av mandelmassa.

  • Råvaror

    Lambicöl, körsbär och körsbärsjuice

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Producent

    John Martin

  • Om producenten

    Timmermans bryggeri grundades 1781. Bryggmästare är Jacques van Cutsem

  • Leverantör

    Galatea AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Lambic är spontanjäst öl, som jäses med jäststammar och bakterier som finns fritt i omgivningen. Jäsningen sker i flera steg under de svalare månaderna, för att undvika oönskade mikroorganismer. Förutom sedvanlig alkoholjäst är även mjölksyrabakterier och brettanomycer aktiva i jäsprocessen. De ger drycken den karaktäristiska syrligheten. Många syrliga öl smaksätts med frukt och bär, som i detta fall med körsbär.

  • Kr/l - jämförpris

    83,6