, ,
  • ZinnebirNr 1461

  • Belgian Pale Ale
  • Belgien
    Tillverkad i Belgien
  • har tydlig smak av jäsningen
  • 24:50
  • Flaska , 330 ml
Belgien
Tillverkad i Belgien
har tydlig smak av jäsningen

Nyhet

Fruktig, nyanserad smak med tydlig beska, inslag av apelsinskal, örter, citron, nektarin och ljust bröd. Serveras vid 8-10°C till rätter av fågel-, fläsk eller lammkött.



  • Säljstart

    2017-09-01
  • Alkoholhalt

    5,8 %

  • Färg

    Gul färg.

  • Doft

    Fruktig, nyanserad doft med inslag av apelsinskal, örter, citron, nektarin och ljust bröd.

  • Råvaror

    Kornmalt och humle.

  • Producent

    Brasserie De La Senne

  • Om Producenten

    Brasserie De La Senne grundades av Yvan De Baets och Bernard Leboucq, båda från Bryssel, år 2010. De träffades redan i början av 2000-talet, och bryggde sin första öl tillsammans år 2002. Åren därefter bryggde de sin fösta kommersiella öl hos Bernards mikrobryggeri, och Yvan omskolade sig till bryggingenjör. Senare bryggde de även hos Brouwerij De Ranke och De Proef Brouwerij innan det egna bryggeriet öppnade. Bryggeriet ligger i Molenbeek Bryssel och är uppkallat efter floden Zenne som rinner genom Bryssel. Brasserie De La Senne brygger endast överjästa (ale) öl med egen jäst utan filtrering, pastörisering eller tillsatser.

  • Leverantör

    Belgodeli

  • Tillverkning/Vinifiering

    Ale tillverkas genom överjäsning, till skillnad från underjäsning eller den ovanliga spontanjäsningen. Överjäsning sker normalt vid rumstemperatur. Processen har fått sitt namn av att jästen flyter upp till ytan vid jäsningen. Vid underjäsning sjunker jästen istället till botten. I belgisk ale får ofta jästen ta en stor plats i ölets doft och smak. Jäsningen sker ofta i högre temperatur än i andra länder och de jäststammar man använder sig av ger mer fruktiga smaker än exempelvis engelsk ale.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    74,24