,
  • Achaval-FerrerNr 90489

  • Malbec Mendoza , 2015
  • Argentina
    , Cuyo , Mendoza
  • 189:-
  • Flaska , 750 ml
Argentina
, Cuyo , Mendoza

Generöst fruktig smak med tydlig fatkaraktär, inslag av blåbär, björnbär, kokos, mintchoklad, svartpeppar, vanilj och svarta vinbär. Serveras vid cirka 18°C till grillade rätter av mörkt kött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-02-02
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Generöst fruktig doft med tydlig fatkaraktär, inslag av blåbär, björnbär, kokos, mynta, svartpeppar, vanilj och svarta vinbär.

  • Råvaror

    .

  • Producent

    Achaval-Ferrer

  • Om producenten

    Vinmakare är Silvio Alberto och Gustavo Rearte.

  • Leverantör

    Prime Wine Sweden AB

  • Odlingsområde

    Mendoza ligger i västra Argentina, i höjd med Chiles huvudstad Santiago. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar som ligger i Uco Valley, Luján de Cujo och Medrano. Vingården i Uco Valley ligger på en höjd av 3478 meter över havet, planteringstätheten är cirka 4 000 vinstockar per hektar. I Luján de Cujo ligger vingården på en höjd av 3150 meter över havet och har en planteringstäthet på cirka 5 500 stockar per hektar. Vigården i Medrano ligger på en höjd av 2199 meter över havet och är planterad med cirka 4 000 vinstockar per hektar.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand den 18 mars. Skördeuttaget var cirka sex ton per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Jäsningen skedde på cementtankar med överpumpning av skalmassan som macerationsteknik. Vinet buteljerades utan filtrering.

  • Lagring

    Vinet lagrades i nio månader på två år gamla ekfat.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    252

  • Säljstart

    2018-02-02
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Generöst fruktig doft med tydlig fatkaraktär, inslag av blåbär, björnbär, kokos, mynta, svartpeppar, vanilj och svarta vinbär.

  • Råvaror

    .

  • Producent

    Achaval-Ferrer

  • Om producenten

    Vinmakare är Silvio Alberto och Gustavo Rearte.

  • Leverantör

    Prime Wine Sweden AB

  • Odlingsområde

    Mendoza ligger i västra Argentina, i höjd med Chiles huvudstad Santiago. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar som ligger i Uco Valley, Luján de Cujo och Medrano. Vingården i Uco Valley ligger på en höjd av 3478 meter över havet, planteringstätheten är cirka 4 000 vinstockar per hektar. I Luján de Cujo ligger vingården på en höjd av 3150 meter över havet och har en planteringstäthet på cirka 5 500 stockar per hektar. Vigården i Medrano ligger på en höjd av 2199 meter över havet och är planterad med cirka 4 000 vinstockar per hektar.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand den 18 mars. Skördeuttaget var cirka sex ton per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Jäsningen skedde på cementtankar med överpumpning av skalmassan som macerationsteknik. Vinet buteljerades utan filtrering.

  • Lagring

    Vinet lagrades i nio månader på två år gamla ekfat.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    252