,
  • Amarone ClassicoNr 12363

  • Italien
    , Venetien , Valpolicella , Amarone della Valpolicella , Amarone della Valpolicella Classico
  • 115:-
  • Flaska , 375 ml
Italien
, Venetien , Valpolicella , Amarone della Valpolicella , Amarone della Valpolicella Classico

Kryddig, utvecklad smak med inslag av fat, körsbär, choklad, nougat, romrussin och kanel. Serveras vid cirka 18°C till robusta kötträtter av nöt- eller viltkött eller till lagrade hårdostar.


Produktinformation

  • Säljstart

    2005-10-01
  • Alkoholhalt

    15 %

  • Färg

    Mörk, röd färg.

  • Doft

    Kryddig, utvecklad doft med inslag av fat, körsbär, romrussin, choklad, vanilj och nougat.

  • Råvaror

    veronese, rondinella, molinara.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    5 g/l

  • Övrigt

    Amaronevinerna från Valpolicella görs huvudsakligen av druvsorten corvina som ofta blandas med rondinella och molinara. Vintypen tillverkas av druvor som skördas tidigt och sedan får torka och skrumpna ihop under vintern. När vattnet i druvorna dunstar koncentreras socker, fruktsyror och smakämnen. Vinerna blir därför fylliga, smakrika och alkoholstarka.

  • Producent

    Ca' Montini

  • Om producenten

    Ca' Montini ägs av familjen Pizzolo. Företaget producerar vin i flera delar av Italien.

  • Leverantör

    The WineAgency Sweden AB

  • Odlingsområde

    Valpolicella ligger norr om Verona i nordöstra Italien. Classico syftar på de högre belägna, kulligare delarna av området.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna torkades på halmbäddar. Efter torkning avstjälkas och pressas druvorna följt av en månads skalmaceration. Jäsningen skedde i rostfria ståltankar under åtta till tio dagar.

  • Lagring

    Vinet har lagrats två år på franska ekfat om 225 liter.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    306,67

  • Säljstart

    2005-10-01
  • Alkoholhalt

    15 %

  • Färg

    Mörk, röd färg.

  • Doft

    Kryddig, utvecklad doft med inslag av fat, körsbär, romrussin, choklad, vanilj och nougat.

  • Råvaror

    veronese, rondinella, molinara.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    5 g/l

  • Övrigt

    Amaronevinerna från Valpolicella görs huvudsakligen av druvsorten corvina som ofta blandas med rondinella och molinara. Vintypen tillverkas av druvor som skördas tidigt och sedan får torka och skrumpna ihop under vintern. När vattnet i druvorna dunstar koncentreras socker, fruktsyror och smakämnen. Vinerna blir därför fylliga, smakrika och alkoholstarka.

  • Producent

    Ca' Montini

  • Om producenten

    Ca' Montini ägs av familjen Pizzolo. Företaget producerar vin i flera delar av Italien.

  • Leverantör

    The WineAgency Sweden AB

  • Odlingsområde

    Valpolicella ligger norr om Verona i nordöstra Italien. Classico syftar på de högre belägna, kulligare delarna av området.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna torkades på halmbäddar. Efter torkning avstjälkas och pressas druvorna följt av en månads skalmaceration. Jäsningen skedde i rostfria ståltankar under åtta till tio dagar.

  • Lagring

    Vinet har lagrats två år på franska ekfat om 225 liter.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    306,67


Förpackningar