Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

,
  • AmbrosanNr 92329

  • Amarone della Valpolicella ,
  • Italien
    , Venetien , Valpolicella , Amarone della Valpolicella
  • 549:-
  • Flaska , 750 ml
Italien
, Venetien , Valpolicella , Amarone della Valpolicella

Komplex, utvecklad smak med inslag av fat, katrinplommon, hasselnötter, choklad, mörka körsbär, lavendel, romrussin och lakrits. Serveras vid cirka 18°C till lagrade hårdostar eller till rätter av mörkt kött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-07-05
  • Alkoholhalt

    16 %

  • Färg

    Mörk, tegelröd färg.

  • Doft

    Stor, komplex, utvecklad doft med inslag av fat, katrinplommon, hasselnötter, choklad, mörka körsbär, sötlakrits, korinter och kanel.

  • Råvaror

    70% 20% rondinella och 10% croatina.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Amaronevinerna från Valpolicella görs huvudsakligen av druvsorten corvina som ofta blandas med rondinella och molinara. Vintypen tillverkas av druvor som skördas tidigt och sedan får torka och skrumpna ihop under vintern. När vattnet i druvorna dunstar koncentreras socker, fruktsyror och smakämnen. Vinerna blir därför fylliga, smakrika och alkoholstarka.

  • Producent

    Nicolis Angelo e Figli

  • Om producenten

    Nicolis grundades 1951 av Angelo och Natalia Nicolis. Idag drivs företaget av deras tre söner Giancarlo, Guiseppe och Massimo.

  • Leverantör

    Savino AB

  • Odlingsområde

    Valpolicella ligger norr om Verona i Venetien. Druvorna till detta vin kommer från vingården Ambrosan.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna får torka under tre månader i små korgar. Därefter följer cirka två månaders jäsning och skalmaceration.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 30 månader på gamla slavonska ekfat samt på franska ekfat, så kallade barriquer. Vinet lagras sedan minst åtta månader på flaska hos producenten.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    732

  • Säljstart

    2019-07-05
  • Alkoholhalt

    16 %

  • Färg

    Mörk, tegelröd färg.

  • Doft

    Stor, komplex, utvecklad doft med inslag av fat, katrinplommon, hasselnötter, choklad, mörka körsbär, sötlakrits, korinter och kanel.

  • Råvaror

    70% 20% rondinella och 10% croatina.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Amaronevinerna från Valpolicella görs huvudsakligen av druvsorten corvina som ofta blandas med rondinella och molinara. Vintypen tillverkas av druvor som skördas tidigt och sedan får torka och skrumpna ihop under vintern. När vattnet i druvorna dunstar koncentreras socker, fruktsyror och smakämnen. Vinerna blir därför fylliga, smakrika och alkoholstarka.

  • Producent

    Nicolis Angelo e Figli

  • Om producenten

    Nicolis grundades 1951 av Angelo och Natalia Nicolis. Idag drivs företaget av deras tre söner Giancarlo, Guiseppe och Massimo.

  • Leverantör

    Savino AB

  • Odlingsområde

    Valpolicella ligger norr om Verona i Venetien. Druvorna till detta vin kommer från vingården Ambrosan.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna får torka under tre månader i små korgar. Därefter följer cirka två månaders jäsning och skalmaceration.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 30 månader på gamla slavonska ekfat samt på franska ekfat, så kallade barriquer. Vinet lagras sedan minst åtta månader på flaska hos producenten.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    732