,
  • Andeluna PasionadoNr 94293

  • Cuatro Cepas , 2013
  • Argentina
    , Cuyo , Mendoza , Tupungato
  • 299:-
  • Flaska , 750 ml
Argentina
, Cuyo , Mendoza , Tupungato

Smakrikt, utvecklat vin med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, plommon, ceder, choklad, kardemumma och kaffe. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2017-11-03
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Tät, mörk, röd färg.

  • Doft

    Stor, utvecklad doft med tydlig fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, plommon, ceder, choklad, vanilj och örter.

  • Råvaror

    41% , 26% , 23% och 10% .

  • Producent

    Andeluna Cellars SRL

  • Leverantör

    Smaksinnet AB

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Tillverkning/Vinifiering

    De olika druvsorterna vinifierades separat. Druvorna sorterades. Inledande skalmaceration med torris. Jäsning och skalmaceration under tio dagar. Som macerationsteknik användes överpumpning av skalmassan, så kallad delestage.

  • Lagring

    Vinerna av de olika druvsorterna lagrades på nya, franska ekfat i ett till ett och ett halvt år. När vinerna var färdiglagrat blandades de till det slutgiltiga vinet. Efter buteljeringen lagrades vinet på flaska i ett år hos producenten innan det gick till försäljning.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand i april. Skörden skedde under de svala gryningstimmarna.

  • Odlingsområde

    Mendoza ligger i västra Argentina, i höjd med Chiles huvudstad Santiago. Druvorna till detta vin kommer från producentens vingård i underregionen Gualtallary i Tupungato, och ligger på en höjd av cirka 1 300 meter över havet.

  • Jordmån

    Sandblandad lera, sand och sten, främst klaksten.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    398,67

  • Säljstart

    2017-11-03
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Tät, mörk, röd färg.

  • Doft

    Stor, utvecklad doft med tydlig fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, plommon, ceder, choklad, vanilj och örter.

  • Råvaror

    41% , 26% , 23% och 10% .

  • Producent

    Andeluna Cellars SRL

  • Leverantör

    Smaksinnet AB

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Tillverkning/Vinifiering

    De olika druvsorterna vinifierades separat. Druvorna sorterades. Inledande skalmaceration med torris. Jäsning och skalmaceration under tio dagar. Som macerationsteknik användes överpumpning av skalmassan, så kallad delestage.

  • Lagring

    Vinerna av de olika druvsorterna lagrades på nya, franska ekfat i ett till ett och ett halvt år. När vinerna var färdiglagrat blandades de till det slutgiltiga vinet. Efter buteljeringen lagrades vinet på flaska i ett år hos producenten innan det gick till försäljning.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand i april. Skörden skedde under de svala gryningstimmarna.

  • Odlingsområde

    Mendoza ligger i västra Argentina, i höjd med Chiles huvudstad Santiago. Druvorna till detta vin kommer från producentens vingård i underregionen Gualtallary i Tupungato, och ligger på en höjd av cirka 1 300 meter över havet.

  • Jordmån

    Sandblandad lera, sand och sten, främst klaksten.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    398,67