,
  • Antiche Terre VeneteNr 74345

  • Valpolicella Ripasso ,
  • Italien
    , Venetien , Valpolicella , Valpolicella Ripasso
  • 115:-
  • Flaska , 750 ml
Italien
, Venetien , Valpolicella , Valpolicella Ripasso

Kryddig, något utvecklad smak med inslag av fat, torkade körsbär, kanel, pinjenötter och sötlakrits. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött.


Produktinformation

  • Säljstart

    2013-11-01
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Mörk, röd färg.

  • Doft

    Kryddig, något utvecklad doft med inslag av fat, torkade körsbär, pinjenötter och mintchoklad.

  • Råvaror

    60% , 15% corvinone och 25% rondinella.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    6 g/l

  • Övrigt

    Corvina, eller corvina veronese som är druvans fullständiga namn, odlas nästan bara i Venetien i nordöstra Italien.

  • Producent

    Antiche Terre Venete

  • Om producenten

    Antiche Terre Venete drivs av familjen Sancassani och grundades av Vittorio Sancassani i början av 1800-talet. Idag har firman cirka 25 hektar vingårdar intill Castelmerano vid Gardasjön. 2015 invigde man sitt nya vineri som drivs av solenergi.

  • Leverantör

    WineWorld AB

  • Odlingsområde

    Valpolicella ligger norr om Verona i Venetien.

  • Skörd

    Manuell.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Ripassometoden innebär att man efter den inledande jäsningens slut, blandar vinet med skalmassa från amarone- eller reciotoproduktion. På så vis får man en andra jäsning som bidrar med ytterligare alkohol och smakrikedom.

  • Lagring

    Vinet har lagrats tio månader på franska ekfat.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    153,33

  • Säljstart

    2013-11-01
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Mörk, röd färg.

  • Doft

    Kryddig, något utvecklad doft med inslag av fat, torkade körsbär, pinjenötter och mintchoklad.

  • Råvaror

    60% , 15% corvinone och 25% rondinella.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    6 g/l

  • Övrigt

    Corvina, eller corvina veronese som är druvans fullständiga namn, odlas nästan bara i Venetien i nordöstra Italien.

  • Producent

    Antiche Terre Venete

  • Om producenten

    Antiche Terre Venete drivs av familjen Sancassani och grundades av Vittorio Sancassani i början av 1800-talet. Idag har firman cirka 25 hektar vingårdar intill Castelmerano vid Gardasjön. 2015 invigde man sitt nya vineri som drivs av solenergi.

  • Leverantör

    WineWorld AB

  • Odlingsområde

    Valpolicella ligger norr om Verona i Venetien.

  • Skörd

    Manuell.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Ripassometoden innebär att man efter den inledande jäsningens slut, blandar vinet med skalmassa från amarone- eller reciotoproduktion. På så vis får man en andra jäsning som bidrar med ytterligare alkohol och smakrikedom.

  • Lagring

    Vinet har lagrats tio månader på franska ekfat.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    153,33