Auntsfield
  • AuntsfieldNr 91320

  • Heritage Pinot Noir ,
  • Nya Zeeland
    , Marlborough
  • 449:-
  • Flaska , 750 ml
Nya Zeeland
, Marlborough

Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-03-16
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Råvaror

    .

  • Producent

    Auntsfield Estate

  • Om producenten

    Auntsfield Estate grundades 1873 och är den äldsta vingården och vineriet i Marlborough.

  • Leverantör

    JPC Wines AB

  • Odlingsområde

    Regionen Marlborough ligger på Sydöns nordöstra del. Druvorna till detta vin kommer från toppen av Auntsfield Estates brantaste vingård. Vinet Heritage framställs av ett urval av det bästa vinet från vingårdsläget.

  • Jordmån

    Lera.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand från gamla stockar med en avkastning på ungefär ett kilo per planta. Växtsäsongen började med en tidig vår följd av en lång sval växtperiod vilket var gynnsamt för pinot noir.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna till öppna jäskar av ek med hjälp av gravitation. En del av druvorna jäste som hela klasar. Som macerationstekning användes manuell nedtryckning av skalmassan. Efter jäsningen fick vinet vila med skalen en tid innan det fördes över till ekfat för lagring.

  • Lagring

    Vinet lagrades på ekfat i ett och ett halvt år.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    598,67

  • Säljstart

    2018-03-16
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Råvaror

    .

  • Producent

    Auntsfield Estate

  • Om producenten

    Auntsfield Estate grundades 1873 och är den äldsta vingården och vineriet i Marlborough.

  • Leverantör

    JPC Wines AB

  • Odlingsområde

    Regionen Marlborough ligger på Sydöns nordöstra del. Druvorna till detta vin kommer från toppen av Auntsfield Estates brantaste vingård. Vinet Heritage framställs av ett urval av det bästa vinet från vingårdsläget.

  • Jordmån

    Lera.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand från gamla stockar med en avkastning på ungefär ett kilo per planta. Växtsäsongen började med en tidig vår följd av en lång sval växtperiod vilket var gynnsamt för pinot noir.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna till öppna jäskar av ek med hjälp av gravitation. En del av druvorna jäste som hela klasar. Som macerationstekning användes manuell nedtryckning av skalmassan. Efter jäsningen fick vinet vila med skalen en tid innan det fördes över till ekfat för lagring.

  • Lagring

    Vinet lagrades på ekfat i ett och ett halvt år.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    598,67