,
  • Barbaresco RabajàNr 95009

  • Giuseppe Cortese ,
  • Italien
    , Piemonte , Barbaresco
  • 389:-
  • Flaska , 750 ml
Italien
, Piemonte , Barbaresco

Komplex, kryddig smak med inslag av fat, torkade jordgubbar, rosor, apelsinskal, körsbär, tjära, anis och svart te. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-12-07
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Mörk, röd färg.

  • Doft

    Komplex, kryddig doft med inslag av fat, torkade jordgubbar, tranbär, apelsinskal, tjära, rosor, anis och nötter.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Den sent mognande druvsorten nebbiolo odlas nästan uteslutande i nordvästra Italien. Huvudsakligen i Piemonte, men även i Lombardiet, där den är känd som chiavennasca, samt Valle d'Aosta, där synonymen picoutener används.

  • Producent

    Giuseppe Cortese

  • Om producenten

    Giuseppe Cortese startade firman 1971. Företaget drivs fortfarande av Giuseppe med hjälp av hans barn Pier Carlo och Tiziana samt svärsonen Gabriele. Idag förfogar man över totalt åtta hektar och odlar nebbiolo, dolcetto, barbera samt en liten del chardonnay.

  • Leverantör

    Savino AB

  • Odlingsområde

    Barbaresco ligger i regionen Piemonte i nordvästra Italien. Druvorna till detta vin kommer från vingården Rabajà.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Vinet har jäst på stora slavonska ekfat om 17-25 hektoliter.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 20-22 månader på samma fat som det jäst i. Efter buteljering har vinet lagrats ytterligare tio månader hos producenten.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    518,67

  • Säljstart

    2018-12-07
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Mörk, röd färg.

  • Doft

    Komplex, kryddig doft med inslag av fat, torkade jordgubbar, tranbär, apelsinskal, tjära, rosor, anis och nötter.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Den sent mognande druvsorten nebbiolo odlas nästan uteslutande i nordvästra Italien. Huvudsakligen i Piemonte, men även i Lombardiet, där den är känd som chiavennasca, samt Valle d'Aosta, där synonymen picoutener används.

  • Producent

    Giuseppe Cortese

  • Om producenten

    Giuseppe Cortese startade firman 1971. Företaget drivs fortfarande av Giuseppe med hjälp av hans barn Pier Carlo och Tiziana samt svärsonen Gabriele. Idag förfogar man över totalt åtta hektar och odlar nebbiolo, dolcetto, barbera samt en liten del chardonnay.

  • Leverantör

    Savino AB

  • Odlingsområde

    Barbaresco ligger i regionen Piemonte i nordvästra Italien. Druvorna till detta vin kommer från vingården Rabajà.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Vinet har jäst på stora slavonska ekfat om 17-25 hektoliter.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 20-22 månader på samma fat som det jäst i. Efter buteljering har vinet lagrats ytterligare tio månader hos producenten.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    518,67