,
  • BaroloNr 99371

  • Massolino ,
  • Italien
    , Piemonte , Barolo
  • 319:-
  • Flaska , 750 ml
Italien
, Piemonte , Barolo

Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av torkade jordgubbar, sandelträ, kakao, lingon, mörka körsbär och tobak. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-12-07
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Röd färg.

  • Doft

    Nyanserad, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av torkade jordgubbar, sandelträ, choklad, pomerans och vanilj.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Den sent mognande druvsorten nebbiolo odlas nästan uteslutande i nordvästra Italien. Huvudsakligen i Piemonte, men även i Lombardiet, där den är känd som chiavennasca, samt Valle d'Aosta, där synonymen picoutener används.

  • Producent

    Massolino

  • Om producenten

    Familjeföretaget Massolino grundades 1896 av Giovanni Massolino. Förutom nebbiolo odlar man även dolcetto och barbera samt moscato och chardonnay.

  • Leverantör

    Provinum Vinhandel AB

  • Odlingsområde

    Barolo ligger i Piemonte, i nordvästra Italien. Barolo DOCG gäller för rött vin producerat av druvsorten nebbiolo. Vinet ska ha lagrats i sammanlagt minst tre år och tre månader, varav minst ett och ett halvt år på fat.

  • Skörd

    Manuell.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkades och krossades. Musten jäste sedan i tio dagars jäsning i temperaturkontrollerade ståltankar följt av ytterligare 11 dagars skalmaceration.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 30 månader i slavonska ekfat om 4 500 liter.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    425,33

  • Säljstart

    2018-12-07
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Röd färg.

  • Doft

    Nyanserad, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av torkade jordgubbar, sandelträ, choklad, pomerans och vanilj.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Den sent mognande druvsorten nebbiolo odlas nästan uteslutande i nordvästra Italien. Huvudsakligen i Piemonte, men även i Lombardiet, där den är känd som chiavennasca, samt Valle d'Aosta, där synonymen picoutener används.

  • Producent

    Massolino

  • Om producenten

    Familjeföretaget Massolino grundades 1896 av Giovanni Massolino. Förutom nebbiolo odlar man även dolcetto och barbera samt moscato och chardonnay.

  • Leverantör

    Provinum Vinhandel AB

  • Odlingsområde

    Barolo ligger i Piemonte, i nordvästra Italien. Barolo DOCG gäller för rött vin producerat av druvsorten nebbiolo. Vinet ska ha lagrats i sammanlagt minst tre år och tre månader, varav minst ett och ett halvt år på fat.

  • Skörd

    Manuell.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkades och krossades. Musten jäste sedan i tio dagars jäsning i temperaturkontrollerade ståltankar följt av ytterligare 11 dagars skalmaceration.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 30 månader i slavonska ekfat om 4 500 liter.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    425,33