,
  • BarruaNr 90276

  • Italien
    , , Isola dei Nuraghi
  • 249:-
  • Flaska , 750 ml
Italien
, , Isola dei Nuraghi

Nyanserad, något utvecklad smak med fatkaraktär, inslag av plommon, torkade körsbär, lakrits, kanel, mörk choklad, ceder, pomerans och mynta. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-11-02
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Tät, mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Nyanserad, något utvecklad doft med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, torkade körsbär, rökig mineral, kanel, mörk choklad och mynta.

  • Råvaror

    85% carignano, 10% och 5% .

  • Producent

    Agricola Punica

  • Om producenten

    Agricola Punica grundades 2002. Varumärket ägs av Sebastiano Rosa och det lokala kooperativa vineriet Cantina Santadi. Delägare är också vinfirman Tenuta San Guido, Antonelli Pilloni som är styrelseordförande i Santadi, och Giacomo Tachis, vinmakare hos Sassicaia. Företaget har två vingårdslägen nära Santadi i Sulcis Meridionale - Barrua och Narcao. Barrua omfattar 30 hektar och Narcao 100 hektar.

  • Leverantör

    Vinunic AB

  • Odlingsområde

    Isola dei Nuraghi ligger på Sardinien och är klassat som Indicazione Geografica Tipica (IGT). Druvorna till Barrua kommer från vingårdar i Narcao och Barrua.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand från den andra halvan av september till mitten av oktober.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Jäsning och skalmaceration i 15 dagar på temperaturkontrollerade ståltankar vid en temperatur av 25-30°C. Som macerationsteknik användes regelbunden överpumpning av skalmassan.

  • Lagring

    Vinet lagrades på franska ekfat i ett och ett halvt år. 30 procent av faten var nya. Efter buteljeringen lagrades vinet i ytterligare ett år på butelj hos producenten, innan det gick till försäljning.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    332

  • Säljstart

    2018-11-02
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Tät, mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Nyanserad, något utvecklad doft med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, torkade körsbär, rökig mineral, kanel, mörk choklad och mynta.

  • Råvaror

    85% carignano, 10% och 5% .

  • Producent

    Agricola Punica

  • Om producenten

    Agricola Punica grundades 2002. Varumärket ägs av Sebastiano Rosa och det lokala kooperativa vineriet Cantina Santadi. Delägare är också vinfirman Tenuta San Guido, Antonelli Pilloni som är styrelseordförande i Santadi, och Giacomo Tachis, vinmakare hos Sassicaia. Företaget har två vingårdslägen nära Santadi i Sulcis Meridionale - Barrua och Narcao. Barrua omfattar 30 hektar och Narcao 100 hektar.

  • Leverantör

    Vinunic AB

  • Odlingsområde

    Isola dei Nuraghi ligger på Sardinien och är klassat som Indicazione Geografica Tipica (IGT). Druvorna till Barrua kommer från vingårdar i Narcao och Barrua.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand från den andra halvan av september till mitten av oktober.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Jäsning och skalmaceration i 15 dagar på temperaturkontrollerade ståltankar vid en temperatur av 25-30°C. Som macerationsteknik användes regelbunden överpumpning av skalmassan.

  • Lagring

    Vinet lagrades på franska ekfat i ett och ett halvt år. 30 procent av faten var nya. Efter buteljeringen lagrades vinet i ytterligare ett år på butelj hos producenten, innan det gick till försäljning.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    332