,
  • Boekenhoutskloof FranschhoekNr 95087

  • Cabernet Sauvignon ,
  • Sydafrika
    , Western Cape , , Paarl , Franschhoek
  • 339:-
  • Flaska , 750 ml
Sydafrika
, Western Cape , , Paarl , Franschhoek

Mycket fruktig, nyanserad smak med rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, viol, blåbär, kaffe, mörka körsbär, mynta och vanilj. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-06-08
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Tät, mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Mycket fruktig, nyanserad doft med rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, viol, blåbär, kaffe, plommon och vanilj.

  • Råvaror

    96% och 4% .

  • Producent

    Boekenhoutskloof

  • Om producenten

    Boekenhoutskloof grundades 1776. Namnet Boekenhootskloef betyder "bokträdsdalen" på språket afrikaans. Egendomen genomgick ett omplanteringsprogram av vinstockar 1993 och idag odlas druvsorterna syrah, cabernet sauvignon, cabernet franc, grenache, semillion och viognier. Chefsvinmakare är Marc Kent.

  • Leverantör

    Tuesday Wine AB

  • Odlingsområde

    Franschhoek är ett av flera vindistrikt i Coastal Region. Distriktet gränsar till Stellenbosch och Paarl, och ligger öster om Kapstaden. Druvorna till detta vin kommer från fyra olika lotter som ligger intill varandra i den sydvästra delen av Franschhoekdalen.

  • Jordmån

    Sand och lerjord med underliggande lager av granit.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Inledande kallmaceration. Därefter jäsning och skalmaceration. Macerationstekniken som användes var remontage, överpumpning av musten över skalhatten samt delestage, överpumpning av skalmassan tre gånger per dag.

  • Lagring

    Vinet lagrades på franska ekfat, så kallade barriquer. Ekfaten är tillverkade av tunnbindare Sylvain och Saury.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    452

  • Säljstart

    2018-06-08
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Tät, mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Mycket fruktig, nyanserad doft med rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, viol, blåbär, kaffe, plommon och vanilj.

  • Råvaror

    96% och 4% .

  • Producent

    Boekenhoutskloof

  • Om producenten

    Boekenhoutskloof grundades 1776. Namnet Boekenhootskloef betyder "bokträdsdalen" på språket afrikaans. Egendomen genomgick ett omplanteringsprogram av vinstockar 1993 och idag odlas druvsorterna syrah, cabernet sauvignon, cabernet franc, grenache, semillion och viognier. Chefsvinmakare är Marc Kent.

  • Leverantör

    Tuesday Wine AB

  • Odlingsområde

    Franschhoek är ett av flera vindistrikt i Coastal Region. Distriktet gränsar till Stellenbosch och Paarl, och ligger öster om Kapstaden. Druvorna till detta vin kommer från fyra olika lotter som ligger intill varandra i den sydvästra delen av Franschhoekdalen.

  • Jordmån

    Sand och lerjord med underliggande lager av granit.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Inledande kallmaceration. Därefter jäsning och skalmaceration. Macerationstekniken som användes var remontage, överpumpning av musten över skalhatten samt delestage, överpumpning av skalmassan tre gånger per dag.

  • Lagring

    Vinet lagrades på franska ekfat, så kallade barriquer. Ekfaten är tillverkade av tunnbindare Sylvain och Saury.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    452