,
  • Bolgheri RossoNr 95809

  • Italien
    , Toscana , Bolgheri
  • 199:-
  • Flaska , 750 ml
Italien
, Toscana , Bolgheri

Ekologiskt

Nyanserad, fruktig smak med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, choklad, korinter, plommon, örter och vanilj. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-07-06
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, choklad, korinter, ceder, plommon, salvia och vanilj.

  • Råvaror

    60% , 20% , 10% och 10% .

  • Producent

    Collemassari

  • Om producenten

    Collemassari ägs och drivs av syskonen Maria Iris och Claudio Tipa. Företaget förfogar över tre egendomar, Castello di Collemassari, Grattamaco och Poggio di Sotto.

  • Leverantör

    Jakobsson och Söderström AB

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Jäsning och skalmaceration på öppna ekfat. Den malolaktiska jäsningen skedde på ekfat.

  • Lagring

    Vinet lagrades på två och tre år gamla franska ekfat i tio månader. Efter buteljeringen lagrades vinet på flaska hos producenten ytterligare sex månader innan det gick till försäljning.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand mellan den 25 augusti och 30 september. Skördeuttaget är cirka 7 000 kilo per hektar.

  • Odlingsområde

    Bolgheri ligger i Toscana, på den italienska västkusten. Druvorna till detta vin kommer från vinodlingar som omfattar 10 hektar. Planteringstätheten är 4 500- 5 400 vinstockar per hektar. Den genomsnittliga åldern på vinstockarna är 20 år.

  • Jordmån

    Kalkrik sandsten, märgel och kalkrik flysch blandat med lera.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    265,33

  • Säljstart

    2018-07-06
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, choklad, korinter, ceder, plommon, salvia och vanilj.

  • Råvaror

    60% , 20% , 10% och 10% .

  • Producent

    Collemassari

  • Om producenten

    Collemassari ägs och drivs av syskonen Maria Iris och Claudio Tipa. Företaget förfogar över tre egendomar, Castello di Collemassari, Grattamaco och Poggio di Sotto.

  • Leverantör

    Jakobsson och Söderström AB

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Jäsning och skalmaceration på öppna ekfat. Den malolaktiska jäsningen skedde på ekfat.

  • Lagring

    Vinet lagrades på två och tre år gamla franska ekfat i tio månader. Efter buteljeringen lagrades vinet på flaska hos producenten ytterligare sex månader innan det gick till försäljning.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand mellan den 25 augusti och 30 september. Skördeuttaget är cirka 7 000 kilo per hektar.

  • Odlingsområde

    Bolgheri ligger i Toscana, på den italienska västkusten. Druvorna till detta vin kommer från vinodlingar som omfattar 10 hektar. Planteringstätheten är 4 500- 5 400 vinstockar per hektar. Den genomsnittliga åldern på vinstockarna är 20 år.

  • Jordmån

    Kalkrik sandsten, märgel och kalkrik flysch blandat med lera.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    265,33