Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

,
  • Bosquet des PapesNr 91172

  • Cuvée Tradition ,
  • Frankrike
    , Rhonedalen , Châteauneuf-du-Pape
  • 329:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
, Rhonedalen , Châteauneuf-du-Pape

Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av björnbär, lavendel, katrinplommon, peppar, lagerblad, blåbär, nougat och hallon. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-09-20
  • Alkoholhalt

    15 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Nyanserad, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av björnbär, lavendel, katrinplommon, peppar, blåbär, lagerblad och hallon.

  • Råvaror

    75% , 12% , 10% , 3% vaccarèse, counoise och cinsault.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Genom Châteauneuf-du-Pape drar den kalla mistralvinden. Även om dagarna är relativt varma är nätterna kalla. I vingårdarna är därför marken täckt av stora stenar, så kallade "galets". Under dagen alstrar dess solens värme och håller vinstockarna varma om nätterna vilket hjälper druvorna att mogna.

  • Producent

    Bosquet des Papes

  • Om producenten

    Bosquet des Papes grundades i mitten av 1800-talet av familjen Boiron och drivs idag av Nicolas Boiron, femte generationen av familjen. Egendomen består av 32 hektar vinodlingar. Av dessa är 27 hektar röd Châteauneuf-du-Pape, 1,5 hektar vit Châteauneuf-du-Pape och resterande 3,5 hektar är klassade som Côtes du Rhône. Den totala arealen fördelas mellan 40 olika vingårdslägen.

  • Leverantör

    Johan Lidby Vinhandel AB

  • Odlingsområde

    Châteauneuf-du-Pape ligger i södra delen av Rhônedalen, mellan städerna Avignon och Orange. Druvorna till detta vin kommer från lika vingårdslägen i området. Vinstockarna är 40 - 50 år gamla.

  • Jordmån

    Lera, sandsten och galets roulés.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    40 procent av druvklasarna avstjälkas, sedan krossas druvorna och musten tappas över i betongkar. Därefter följer fem veckors jäsning och skalmaceration vid 28 - 32°C. Den malolaktiska jäsningen sker sedan på ståltank. Grenache, mourvèdre och syrah vinifieras separat, resterande druvsorter vinifieras tillsammans.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 12 - 18 månader på dels stora ekfat och på 500 liters fat. Ingen ny ek har använts.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    438,67

  • Säljstart

    2019-09-20
  • Alkoholhalt

    15 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Nyanserad, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av björnbär, lavendel, katrinplommon, peppar, blåbär, lagerblad och hallon.

  • Råvaror

    75% , 12% , 10% , 3% vaccarèse, counoise och cinsault.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Genom Châteauneuf-du-Pape drar den kalla mistralvinden. Även om dagarna är relativt varma är nätterna kalla. I vingårdarna är därför marken täckt av stora stenar, så kallade "galets". Under dagen alstrar dess solens värme och håller vinstockarna varma om nätterna vilket hjälper druvorna att mogna.

  • Producent

    Bosquet des Papes

  • Om producenten

    Bosquet des Papes grundades i mitten av 1800-talet av familjen Boiron och drivs idag av Nicolas Boiron, femte generationen av familjen. Egendomen består av 32 hektar vinodlingar. Av dessa är 27 hektar röd Châteauneuf-du-Pape, 1,5 hektar vit Châteauneuf-du-Pape och resterande 3,5 hektar är klassade som Côtes du Rhône. Den totala arealen fördelas mellan 40 olika vingårdslägen.

  • Leverantör

    Johan Lidby Vinhandel AB

  • Odlingsområde

    Châteauneuf-du-Pape ligger i södra delen av Rhônedalen, mellan städerna Avignon och Orange. Druvorna till detta vin kommer från lika vingårdslägen i området. Vinstockarna är 40 - 50 år gamla.

  • Jordmån

    Lera, sandsten och galets roulés.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    40 procent av druvklasarna avstjälkas, sedan krossas druvorna och musten tappas över i betongkar. Därefter följer fem veckors jäsning och skalmaceration vid 28 - 32°C. Den malolaktiska jäsningen sker sedan på ståltank. Grenache, mourvèdre och syrah vinifieras separat, resterande druvsorter vinifieras tillsammans.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 12 - 18 månader på dels stora ekfat och på 500 liters fat. Ingen ny ek har använts.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    438,67