,
  • BoyaNr 92124

  • Pinot Noir ,
  • Chile
    , Aconcagua , San Antonio , Valle de Leyda
  • 150:-
  • Flaska , 750 ml
Chile
, Aconcagua , San Antonio , Valle de Leyda

Nyanserad, bärig smak med inslag av jordgubbar, örter, körsbär, skogshallon och blodapelsin. Serveras vid cirka 16°C till vegetariska rätter, eller till rätter av fisk och ljust kött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-09-22
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Blåröd färg.

  • Doft

    Nyanserad, bärig doft med inslag av jordgubbar, örter, körsbär, viol och skogshallon.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    Pinot noir är en känslig och svårodlad druva. Pinot noir har blivit mer och mer populär de senaste decennierna och odlas nu med framgång i de flesta svala klimat i vinvärlden, exempelvis i norra Kalifornien, Nya Zealand och Chile. De historiskt mest kända vinerna av denna druvsort kommer från Bourgogne i Frankrike.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Viña Garcés Silva

  • Om producenten

    Familjen Garcés Silva planterade sina första vinstockar 1999 och vineriet anlades 2002. Egendomen ligger i Leyda, 12 kilometer från Stilla Havet, och odlingarna består av sauvignon blanc, pinot noir, chardonnay och syrah.Sedan 2015 är Diego Rivera husets vinmakare. Odlingarna är ekologiskt certifierade sedan 2019.

  • Leverantör

    Tuesday Wine AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Valle de Leyda ligger i San Antonio Valley belägen nära kusten, väster om Chiles huvudstad Santiago. På grund av det havsnära läget är området svalt, vindarna som blåser in från Stilla Havet har en kylande effekt. Druvorna till detta vin är de franska klonerna 828, 777 och 115.

  • Jordmån

    Sand och lera över stendiorit.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand första veckan i mars. Skördeuttaget var mellan åtta och tio ton per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Fem procent av druvorna pressades som hela klasar och resterande 95 procent avstjälkades. Därefter följde 12-15 dagars spontanjäsning och skalmaceration.

  • Lagring

    75 procent av vinet har lagrats på rostfria ståltankar och resterande vin har lagrats på neutrala ekfat.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    200

  • Säljstart

    2020-09-22
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Blåröd färg.

  • Doft

    Nyanserad, bärig doft med inslag av jordgubbar, örter, körsbär, viol och skogshallon.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    Pinot noir är en känslig och svårodlad druva. Pinot noir har blivit mer och mer populär de senaste decennierna och odlas nu med framgång i de flesta svala klimat i vinvärlden, exempelvis i norra Kalifornien, Nya Zealand och Chile. De historiskt mest kända vinerna av denna druvsort kommer från Bourgogne i Frankrike.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Viña Garcés Silva

  • Om producenten

    Familjen Garcés Silva planterade sina första vinstockar 1999 och vineriet anlades 2002. Egendomen ligger i Leyda, 12 kilometer från Stilla Havet, och odlingarna består av sauvignon blanc, pinot noir, chardonnay och syrah.Sedan 2015 är Diego Rivera husets vinmakare. Odlingarna är ekologiskt certifierade sedan 2019.

  • Leverantör

    Tuesday Wine AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Valle de Leyda ligger i San Antonio Valley belägen nära kusten, väster om Chiles huvudstad Santiago. På grund av det havsnära läget är området svalt, vindarna som blåser in från Stilla Havet har en kylande effekt. Druvorna till detta vin är de franska klonerna 828, 777 och 115.

  • Jordmån

    Sand och lera över stendiorit.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand första veckan i mars. Skördeuttaget var mellan åtta och tio ton per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Fem procent av druvorna pressades som hela klasar och resterande 95 procent avstjälkades. Därefter följde 12-15 dagars spontanjäsning och skalmaceration.

  • Lagring

    75 procent av vinet har lagrats på rostfria ståltankar och resterande vin har lagrats på neutrala ekfat.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    200