Se våra nyheter 3 veckor före lansering. Gå till beta.systembolaget.se

,
  • BramaterraNr 92331

  • Tenute Sella ,
  • Italien
    , Piemonte , Bramaterra
  • 249:-
  • Flaska , 750 ml
Italien
, Piemonte , Bramaterra

Kryddig, nyanserad, något utvecklad smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, torkade tranbär, sandelträ, kakao, nypon, nougat och kanel. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm eller nötkött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-07-05
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Röd färg med tegelnyans.

  • Doft

    Kryddig, nyanserad, något utvecklad doft med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, lingon, sandelträ, salvia, apelsinskal, rosor och kanel.

  • Råvaror

    70% , 20% croatina och 10% vespolina.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Den sent mognande druvsorten nebbiolo odlas nästan uteslutande i nordvästra Italien. Huvudsakligen i Piemonte, men även i Lombardiet, där den är känd som chiavennasca, samt Valle d'Aosta, där synonymen picoutener används.

  • Producent

    Tenute Sella

  • Om producenten

    Familjen Sella har producerat vin i området sedan slutet av 1600-talet. Familjen hade fram till dess drivit verksamhet inom textilindustrin och använde pengar från detta till att investera i vingårdar. I mitten av 1800-talet byggde Giovanni Giacomo Antonio Sella på egendomen. I slutet på 1800-talet utökade man egendomen med vingårdar i Bramaterra.

  • Leverantör

    P Skoogs Vinhandel i Öresund AB

  • Odlingsområde

    Bramaterra ligger i den norra delen av Piemonte nära staden Villa del Bosco. Området fick DOC-status 1979. Druvorna till detta vin kommer från en vingård som ligger 300-350 meter över havet. Odlingarna vetter mot sydväst och vinstockarna är i genomsnitt 48 år gamla. Rankorna är uppbundna enligt guyot.

  • Jordmån

    Sand och vulkanjord.

  • Skörd

    Druvorna skördades från mitten av september till mitten av oktober.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkas och krossas. Därefter jäser musten i rostfria ståltankar med regelbunden överpumpning av skalmassan. Jäsning och skalmaceration för nebbiolo och vespolina varade i 30 dagar, för croatina pågick vinifieringen under 16 dagar.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 28 månader på slavonska ekfat om tio hektoliter.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    332

  • Säljstart

    2019-07-05
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Röd färg med tegelnyans.

  • Doft

    Kryddig, nyanserad, något utvecklad doft med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, lingon, sandelträ, salvia, apelsinskal, rosor och kanel.

  • Råvaror

    70% , 20% croatina och 10% vespolina.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Den sent mognande druvsorten nebbiolo odlas nästan uteslutande i nordvästra Italien. Huvudsakligen i Piemonte, men även i Lombardiet, där den är känd som chiavennasca, samt Valle d'Aosta, där synonymen picoutener används.

  • Producent

    Tenute Sella

  • Om producenten

    Familjen Sella har producerat vin i området sedan slutet av 1600-talet. Familjen hade fram till dess drivit verksamhet inom textilindustrin och använde pengar från detta till att investera i vingårdar. I mitten av 1800-talet byggde Giovanni Giacomo Antonio Sella på egendomen. I slutet på 1800-talet utökade man egendomen med vingårdar i Bramaterra.

  • Leverantör

    P Skoogs Vinhandel i Öresund AB

  • Odlingsområde

    Bramaterra ligger i den norra delen av Piemonte nära staden Villa del Bosco. Området fick DOC-status 1979. Druvorna till detta vin kommer från en vingård som ligger 300-350 meter över havet. Odlingarna vetter mot sydväst och vinstockarna är i genomsnitt 48 år gamla. Rankorna är uppbundna enligt guyot.

  • Jordmån

    Sand och vulkanjord.

  • Skörd

    Druvorna skördades från mitten av september till mitten av oktober.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkas och krossas. Därefter jäser musten i rostfria ståltankar med regelbunden överpumpning av skalmassan. Jäsning och skalmaceration för nebbiolo och vespolina varade i 30 dagar, för croatina pågick vinifieringen under 16 dagar.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 28 månader på slavonska ekfat om tio hektoliter.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    332