Se nya drycker 3 veckor före lansering. Gå till beta.systembolaget.se

,
  • Brunello di MontalcinoNr 42302

  • Val di Suga ,
  • Italien
    , Toscana , Brunello di Montalcino
  • 259:-
  • Flaska , 750 ml
Italien
, Toscana , Brunello di Montalcino

Nyanserad, något utvecklad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, nypon, jordgubbar, kanel, ceder, kakao och nötter. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.


Produktinformation

  • Säljstart

    2000-11-06
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Tegelröd färg.

  • Doft

    Nyanserad, något utvecklad, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, tobak, jordgubbar, nypon, kanel och mörk choklad.

  • Råvaror

    Brunello ().

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Sangiovese är den viktigaste druvan i Italien och odlas på cirka 71 000 hektar. Druvans namn är hämtat från latin, sangius jovis - Jupiters blod. I Montalcino kallas sangiovese för brunello, alltså samma som namnet för vinet.

  • Producent

    Tenimenti Angelini

  • Om producenten

    Tenimenti Angelinis vin kommer från tre egendomar i Toscana, alla i familjen Angelinis ägo. De ligger i olika appellationer; San Leonino i Chianti Classico, Tenuta Trerose i Montepulciano och Val di Suga i Montalcino. 1994 sammanfördes de tre egendomarna under det gemensamma namnet Tenimenti Angelini. Tenimenti Angelini är en del av Angelini Group och leds av styrelseordföranden Francesco Angelini, sonson till grundaren.

  • Leverantör

    Oenoforos AB

  • Odlingsområde

    Brunello di Montalcino ligger i Toscana, drygt sex mil söder om Siena. Druvorna till detta vin kommer från från producentens egendom i Val di Suga.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Maceration i 20 dagar vid en kontrollerad temperatur på 30°C följt av jäsning i stora slavonska ekfat om 50 hektoliter.

  • Lagring

    Vinet har lagrats tre år på stora slavonska ekfat samt i små franska ekfat och sedan 12 månader på flaska.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    345,33

  • Säljstart

    2000-11-06
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Tegelröd färg.

  • Doft

    Nyanserad, något utvecklad, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, tobak, jordgubbar, nypon, kanel och mörk choklad.

  • Råvaror

    Brunello ().

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Sangiovese är den viktigaste druvan i Italien och odlas på cirka 71 000 hektar. Druvans namn är hämtat från latin, sangius jovis - Jupiters blod. I Montalcino kallas sangiovese för brunello, alltså samma som namnet för vinet.

  • Producent

    Tenimenti Angelini

  • Om producenten

    Tenimenti Angelinis vin kommer från tre egendomar i Toscana, alla i familjen Angelinis ägo. De ligger i olika appellationer; San Leonino i Chianti Classico, Tenuta Trerose i Montepulciano och Val di Suga i Montalcino. 1994 sammanfördes de tre egendomarna under det gemensamma namnet Tenimenti Angelini. Tenimenti Angelini är en del av Angelini Group och leds av styrelseordföranden Francesco Angelini, sonson till grundaren.

  • Leverantör

    Oenoforos AB

  • Odlingsområde

    Brunello di Montalcino ligger i Toscana, drygt sex mil söder om Siena. Druvorna till detta vin kommer från från producentens egendom i Val di Suga.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Maceration i 20 dagar vid en kontrollerad temperatur på 30°C följt av jäsning i stora slavonska ekfat om 50 hektoliter.

  • Lagring

    Vinet har lagrats tre år på stora slavonska ekfat samt i små franska ekfat och sedan 12 månader på flaska.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    345,33