Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

,
  • Brunello di MontalcinoNr 91274

  • Italien
    , Toscana , Brunello di Montalcino
  • 499:-
  • Flaska , 750 ml
Italien
, Toscana , Brunello di Montalcino

Nyanserad, kryddig, något utvecklad smak med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, ceder, nougat, kaffe, nypon, salvia och pomerans. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid. 

OBS! Tillfälligt sortiment går för närvarande inte att beställa. Det beror på begränsade beställningsmöjligheter i och med covid-19. Dryckerna finns i butiker som har sortimentet. Mer om begränsade möjligheter att beställa.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-01-24
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Röd färg.

  • Doft

    Nyanserad, kryddig, något utvecklad doft med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, ceder, nougat, vitpeppar, svarta vinbär och pomerans.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    Sangiovese är den viktigaste druvan i Italien och odlas på cirka 71 000 hektar. Druvans namn är hämtat från latin, sangius jovis - Jupiters blod. I Montalcino kallas sangiovese för Brunello, alltså samma som namnet för vinet.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Pietroso

  • Om producenten

    Pietroso grundades på 1970-talet av vinmakaren Domenico Berni men markerna har varit planterade med vin sedan 1300-talet. Idag är det Dominicos sonson Gianni Pignattai som driver företaget. Egendomen består av sex hektar vinodlingar där man uteslutande odlar den blå druvsorten sangiovese. Förutom Brunello di Montalcino producerar man även Rosso di Montalcino. Första årgången detta vin producerades var 1978.

  • Leverantör

    Vintedge AB

  • Odlingsområde

    Rosso di Montalcino ligger i Toscana, drygt sex mil söder om Sienna. Rosso di Montalcino omfattar samma avgränsade område som 'storebror' Brunello di Montalcino. Skillnaden är att vinet ofta kommer från yngre stockar, och att det har en kortare lagringstid på fat. Druvorna till detta vin kommer från flera olika vingårdar i Montalcino. Odlingarna ligger på 4 - 500 meters höjd över havet och planteringstätheten är 4 - 5 000 plantor per hektar. Vinrankorna är uppbundna i cordon.

  • Jordmån

    Lerjord, sand och märgel.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand under första veckan i oktober.

  • Tillverkning/Vinifiering

    20 dagars jäsning och skalmaceration vid 30°C i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar.

  • Lagring

    Vinet har lagrats ett halvår på franska ektunnor, 30 månader på slavonska ekfat och därefter ytterligare ett år på flaska.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    665,33

  • Säljstart

    2020-01-24
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Röd färg.

  • Doft

    Nyanserad, kryddig, något utvecklad doft med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, ceder, nougat, vitpeppar, svarta vinbär och pomerans.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    Sangiovese är den viktigaste druvan i Italien och odlas på cirka 71 000 hektar. Druvans namn är hämtat från latin, sangius jovis - Jupiters blod. I Montalcino kallas sangiovese för Brunello, alltså samma som namnet för vinet.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Pietroso

  • Om producenten

    Pietroso grundades på 1970-talet av vinmakaren Domenico Berni men markerna har varit planterade med vin sedan 1300-talet. Idag är det Dominicos sonson Gianni Pignattai som driver företaget. Egendomen består av sex hektar vinodlingar där man uteslutande odlar den blå druvsorten sangiovese. Förutom Brunello di Montalcino producerar man även Rosso di Montalcino. Första årgången detta vin producerades var 1978.

  • Leverantör

    Vintedge AB

  • Odlingsområde

    Rosso di Montalcino ligger i Toscana, drygt sex mil söder om Sienna. Rosso di Montalcino omfattar samma avgränsade område som 'storebror' Brunello di Montalcino. Skillnaden är att vinet ofta kommer från yngre stockar, och att det har en kortare lagringstid på fat. Druvorna till detta vin kommer från flera olika vingårdar i Montalcino. Odlingarna ligger på 4 - 500 meters höjd över havet och planteringstätheten är 4 - 5 000 plantor per hektar. Vinrankorna är uppbundna i cordon.

  • Jordmån

    Lerjord, sand och märgel.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand under första veckan i oktober.

  • Tillverkning/Vinifiering

    20 dagars jäsning och skalmaceration vid 30°C i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar.

  • Lagring

    Vinet har lagrats ett halvår på franska ektunnor, 30 månader på slavonska ekfat och därefter ytterligare ett år på flaska.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    665,33