,
  • Brunello di MontalcinoNr 95808

  • Ciacci Piccolomini ,
  • Italien
    , Toscana , Brunello di Montalcino
  • 299:-
  • Flaska , 750 ml
Italien
, Toscana , Brunello di Montalcino

Nyanserad, något utvecklad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, tobak, kanel, bergamott och kakao. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-08-03
  • Alkoholhalt

    15 %

  • Färg

    Röd färg med tegelnyans.

  • Doft

    Nyanserad, utvecklad, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, tobak, nötter, pomerans och choklad.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    Sangiovese är den viktigaste druvan i Italien och odlas på cirka 71 000 hektar. Druvans namn är hämtat från latin, sangius jovis - Jupiters blod.

  • Producent

    Ciacci Piccolomini

  • Om producenten

    Egendomen Ciacci Piccolomini d'Aragona täcker över 200 hektar varav 40 av dessa är planterade med vin.

  • Leverantör

    Tryffelsvinet AB

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Vinet har jäst på rostfria ståltankar och glasklädda betongkar.

  • Lagring

    Vinet har lagrats minst två år på stora slovenska ekfat, följt av åtta månader på butelj.

  • Odlingsområde

    Brunello di Montalcino ligger i Toscana, drygt sex mil söder om Siena. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar belägna på 240-360 meters höjd över havet.

  • Jordmån

    Grus och märgel.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    398,67

  • Säljstart

    2018-08-03
  • Alkoholhalt

    15 %

  • Färg

    Röd färg med tegelnyans.

  • Doft

    Nyanserad, utvecklad, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, tobak, nötter, pomerans och choklad.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    Sangiovese är den viktigaste druvan i Italien och odlas på cirka 71 000 hektar. Druvans namn är hämtat från latin, sangius jovis - Jupiters blod.

  • Producent

    Ciacci Piccolomini

  • Om producenten

    Egendomen Ciacci Piccolomini d'Aragona täcker över 200 hektar varav 40 av dessa är planterade med vin.

  • Leverantör

    Tryffelsvinet AB

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Vinet har jäst på rostfria ståltankar och glasklädda betongkar.

  • Lagring

    Vinet har lagrats minst två år på stora slovenska ekfat, följt av åtta månader på butelj.

  • Odlingsområde

    Brunello di Montalcino ligger i Toscana, drygt sex mil söder om Siena. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar belägna på 240-360 meters höjd över havet.

  • Jordmån

    Grus och märgel.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    398,67