,
  • Campo LeònNr 73821

  • Amarone Della Valpolicella ,
  • Italien
    , Venetien , Valpolicella , Amarone della Valpolicella
  • 304:-
  • Flaska , 750 ml
Italien
, Venetien , Valpolicella , Amarone della Valpolicella

Kryddig, mogen smak med inslag av fat, torkade fikon, tobak, katrinplommon, choklad, nötter och nypon. Serveras vid cirka 18°C till robusta rätter av nöt- och viltkött, eller till lagrade hårdostar.


Produktinformation

  • Säljstart

    2014-07-01
  • Alkoholhalt

    16,5 %

  • Färg

    Mörk, tegelröd färg.

  • Doft

    Kryddig, mogen doft med inslag av fat, russin, torkade fikon, tobak, katrinplommon och oregano.

  • Råvaror

    70% , 20% rondinella och 10% oseleta.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    9 g/l

  • Övrigt

    Amaronevinerna från Valpolicella görs huvudsakligen av druvsorten corvina som ofta blandas med rondinella och molinara. Vintypen tillverkas av druvor som skördas tidigt och sedan får torka och skrumpna ihop under vintern. När vattnet i druvorna dunstar koncentreras socker, fruktsyror och smakämnen. Vinerna blir därför fylliga, smakrika och alkoholstarka.

  • Producent

    Latium Morini

  • Om producenten

    Familjen Morini köpte sin vingård i Val de Mezzane 1992.

  • Leverantör

    Vinupplevelser i Sverige AB

  • Odlingsområde

    Valpolicella ligger norr om Verona i Venetien. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar cirka 200 meter över havet, i Mezzane di Sotto och the Valle d’Illasi. Vinstockarna är 10-15 år.

  • Skörd

    Manuell.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna torkades under 100-120 dagar följt av avstjälkning och pressning. Därefter kallmaceration och jäsning i 20-30 dagar vid 18-25°C.

  • Lagring

    Vinet har lagrats cirka 30 månader i franska och amerikanska ekfat om 220-500 liter följt av åtta till tio månader i flaska.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    405,33

  • Säljstart

    2014-07-01
  • Alkoholhalt

    16,5 %

  • Färg

    Mörk, tegelröd färg.

  • Doft

    Kryddig, mogen doft med inslag av fat, russin, torkade fikon, tobak, katrinplommon och oregano.

  • Råvaror

    70% , 20% rondinella och 10% oseleta.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    9 g/l

  • Övrigt

    Amaronevinerna från Valpolicella görs huvudsakligen av druvsorten corvina som ofta blandas med rondinella och molinara. Vintypen tillverkas av druvor som skördas tidigt och sedan får torka och skrumpna ihop under vintern. När vattnet i druvorna dunstar koncentreras socker, fruktsyror och smakämnen. Vinerna blir därför fylliga, smakrika och alkoholstarka.

  • Producent

    Latium Morini

  • Om producenten

    Familjen Morini köpte sin vingård i Val de Mezzane 1992.

  • Leverantör

    Vinupplevelser i Sverige AB

  • Odlingsområde

    Valpolicella ligger norr om Verona i Venetien. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar cirka 200 meter över havet, i Mezzane di Sotto och the Valle d’Illasi. Vinstockarna är 10-15 år.

  • Skörd

    Manuell.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna torkades under 100-120 dagar följt av avstjälkning och pressning. Därefter kallmaceration och jäsning i 20-30 dagar vid 18-25°C.

  • Lagring

    Vinet har lagrats cirka 30 månader i franska och amerikanska ekfat om 220-500 liter följt av åtta till tio månader i flaska.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    405,33