,
  • CannonballNr 92246

  • Snake + Herring ,
  • Australien
    , , Margaret River
  • 299:-
  • Flaska , 750 ml
Australien
, , Margaret River

Fruktig, nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, korinter, tobak, plommon, kalamataoliver och choklad. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


  • Säljstart

    2017-08-04
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Fruktig, nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, korinter, tobak, plommon, mynta och choklad.

  • Råvaror

    , och petit verdot.

  • Producent

    Snake + Herring

  • Om Producenten

    Snake + Herring drivs av Tony "Snake" Davis som är vinmakare och Redmond "Herring" Sweeny.

  • Leverantör

    Quaffable Wines Sweden AB

  • Odlingsområde

    Margaret River ligger 20 mil söder om staden Perth, i delstaten Western Australia. Det har funnits mindre vinodlingar i området sedan 1830-talet, då de första européerna bosatte sig där. I början av 1900-talet ökade odlingarna markant, då italienska immigranter utökade odlingsarealen och vinproduktionen i området.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    398,67

Flagga Australien
Australien
Vinkartboken

Utvecklingen av Australiens moderna vinindustri tog sin början under 1950-talet, då produktionen lades om från starkvin till bordsvin. Kombinationen av gynnsamt klimat, stora odlingsarealer och nyetableringar i svalare områden, avancerad teknologi och välutbildade vinmakare har sedan dess gjort att Australien förknippats med både fruktiga och "publiktillvänliga" viner i de lägre prisklasserna och prestigeviner av högsta klass och pris.

Kvalitet före kvantitet

Under några år har den australiska vinnäringen lidit av viss växtvärk, i form av överproduktion. Men medan den behandlas, bland annat genom lägre skördeuttag, kan vi fortsätta att njuta av Australiens unika viner i gamla traditionella stilar, och upptäcka de nya viner som ständigt skapas här.

Man odlar till exempel så vitt skilda druvsorter som de gröna viognier och arneis samt de blå sangiovese och nebbiolo för att nämna några.

Trenden är att fler och fler producenter satsar mer på kvalitet än kvantitet. Australien har under lång tid legat i framkant vad gäller både framtagande och användande av modern teknik för såväl odling, skörd som framställning av vin, samt att man anpassat och implementerat klassiska tekniker från Europa, i den egna vinindustrin.

Läs mer om viner från Australien
Karta Australien