,
  • Capitel de'RoariNr 12366

  • Amarone ,
  • Italien
    , Venetien , Valpolicella , Amarone della Valpolicella
  • 100:-
  • Flaska , 375 ml
Italien
, Venetien , Valpolicella , Amarone della Valpolicella

Kryddig, utvecklad smak med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, salvia, romrussin, kryddpeppar, lakrits och kakao. Serveras vid cirka 18°C till smakrika rätter av mörkt kött, eller till lagrade hårdostar.


Produktinformation

  • Säljstart

    2005-10-01
  • Alkoholhalt

    15 %

  • Färg

    Mörk, röd färg.

  • Doft

    Kryddig, utvecklad doft med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, romrussin, salvia, mjölkchoklad och lakrits.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    5 g/l

  • Övrigt

    Amaronevinerna från Valpolicella görs huvudsakligen av druvsorten corvina som ofta blandas med rondinella och molinara. Vintypen tillverkas av druvor som skördas tidigt och sedan får torka och skrumpna ihop under vintern. När vattnet i druvorna dunstar koncentreras socker, fruktsyror och smakämnen. Vinerna blir därför fylliga, smakrika och alkoholstarka.

  • Producent

    Luigi Righetti

  • Om producenten

    Familjen Righettis första vinkällare byggdes 1909 av Angelo Righetti. Idag drivs företaget av Angelos sonson Luigi och Luigis söner Gianmaria och Giuseppe.

  • Leverantör

    Nelex Beverage AB

  • Odlingsområde

    Valpolicella ligger nordväst om Verona i Venetien.

  • Jordmån

    Lera.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Efter skörden får druvklasarna ligga och torka till februari-mars. Därefter får den must som återstår av det torkade druvorna genomgå alkoholjäsning som varar till juli-augusti.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 18-24 månader i traditionella ektankar samt i franska barriquer.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    266,67

  • Säljstart

    2005-10-01
  • Alkoholhalt

    15 %

  • Färg

    Mörk, röd färg.

  • Doft

    Kryddig, utvecklad doft med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, romrussin, salvia, mjölkchoklad och lakrits.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    5 g/l

  • Övrigt

    Amaronevinerna från Valpolicella görs huvudsakligen av druvsorten corvina som ofta blandas med rondinella och molinara. Vintypen tillverkas av druvor som skördas tidigt och sedan får torka och skrumpna ihop under vintern. När vattnet i druvorna dunstar koncentreras socker, fruktsyror och smakämnen. Vinerna blir därför fylliga, smakrika och alkoholstarka.

  • Producent

    Luigi Righetti

  • Om producenten

    Familjen Righettis första vinkällare byggdes 1909 av Angelo Righetti. Idag drivs företaget av Angelos sonson Luigi och Luigis söner Gianmaria och Giuseppe.

  • Leverantör

    Nelex Beverage AB

  • Odlingsområde

    Valpolicella ligger nordväst om Verona i Venetien.

  • Jordmån

    Lera.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Efter skörden får druvklasarna ligga och torka till februari-mars. Därefter får den must som återstår av det torkade druvorna genomgå alkoholjäsning som varar till juli-augusti.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 18-24 månader i traditionella ektankar samt i franska barriquer.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    266,67


Förpackningar