Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

Information till besökare

Hur har Systembolaget öppet vid midsommar? Här hittar du öppettiderna för just din butik.

,
  • Casa EmmaNr 92018

  • Chianti Classico ,
  • Italien
    , Toscana , Chianti , Chianti Classico
  • 139:-
  • Flaska , 750 ml
Italien
, Toscana , Chianti , Chianti Classico

Kryddig, nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, kakao, kanel, tranbär, bergamott och pinjenötter. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- och nötkött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-06-07
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Mörk, rödblå färg.

  • Doft

    Kryddig, nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, choklad, tobak, plommon, kaffe och pinjenötter.

  • Råvaror

    90% , 5% malvasia nera och 5% canaiolo.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Sangiovese är den viktigaste druvan i Italien och odlas på cirka 71 000 hektar. Druvans namn är hämtat från latin, sangius jovis - Jupiters blod.

  • Producent

    Casa Emma

  • Om producenten

    Casa Emma ägs av Fiorella Lepri. Egendomen ligger 420 meter över havet och omfattar 23 hektar vinodlingar i Castellina in Chianti och Barberino Val d’Elsa. Utöver vin är fem hektar botanisk park och tre hektar olivodlingar. I vingårdarna odlas framförallt sangiovese men även merlot och en mindre del malvasia nera och canaiolo. Sedan 2012 är Marco Salvadori vinmakare. Salvadori har ställt om till ekologisk odling. I vingårdarna låter man gäss ströva fritt mellan rankorna för att äta det gräs och på så sätt minskar man behovet av tunga maskiner i vingården. Vidare används extrakt från sjögräs för att stärka vinrankornas motståndskraft. Odlingarna gödslas med kogödsel eller gödsel från grönsaker och gräs.

  • Leverantör

    Divine AB

  • Odlingsområde

    Chianti Classico, strax söder om Florens i Toscana. Classico innebär att druvorna är odlade i de mest centrala delarna av området Chianti. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar där vinstockarna är mellan 12-32 år gamla.

  • Jordmån

    Kalkhaltig lerjord med inslag av sten.

  • Tillverkning/Vinifiering

    15 dagars jäsning och skalmaceration på ståltank.

  • Lagring

    70 procent av vinet har lagrats 12 månader på franska ekfat, så kallade tonneaux.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    185,33

  • Säljstart

    2019-06-07
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Mörk, rödblå färg.

  • Doft

    Kryddig, nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, choklad, tobak, plommon, kaffe och pinjenötter.

  • Råvaror

    90% , 5% malvasia nera och 5% canaiolo.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Sangiovese är den viktigaste druvan i Italien och odlas på cirka 71 000 hektar. Druvans namn är hämtat från latin, sangius jovis - Jupiters blod.

  • Producent

    Casa Emma

  • Om producenten

    Casa Emma ägs av Fiorella Lepri. Egendomen ligger 420 meter över havet och omfattar 23 hektar vinodlingar i Castellina in Chianti och Barberino Val d’Elsa. Utöver vin är fem hektar botanisk park och tre hektar olivodlingar. I vingårdarna odlas framförallt sangiovese men även merlot och en mindre del malvasia nera och canaiolo. Sedan 2012 är Marco Salvadori vinmakare. Salvadori har ställt om till ekologisk odling. I vingårdarna låter man gäss ströva fritt mellan rankorna för att äta det gräs och på så sätt minskar man behovet av tunga maskiner i vingården. Vidare används extrakt från sjögräs för att stärka vinrankornas motståndskraft. Odlingarna gödslas med kogödsel eller gödsel från grönsaker och gräs.

  • Leverantör

    Divine AB

  • Odlingsområde

    Chianti Classico, strax söder om Florens i Toscana. Classico innebär att druvorna är odlade i de mest centrala delarna av området Chianti. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar där vinstockarna är mellan 12-32 år gamla.

  • Jordmån

    Kalkhaltig lerjord med inslag av sten.

  • Tillverkning/Vinifiering

    15 dagars jäsning och skalmaceration på ståltank.

  • Lagring

    70 procent av vinet har lagrats 12 månader på franska ekfat, så kallade tonneaux.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    185,33