Se nya drycker 3 veckor före lansering. Gå till beta.systembolaget.se

Information till besökare

För tillfället har vi tekniska problem med vår chatt.

,
  • CastelforteNr 12379

  • Amarone della Valpolicella ,
  • Italien
    , Venetien , Valpolicella , Amarone della Valpolicella
  • 179:-
  • Flaska , 750 ml
Italien
, Venetien , Valpolicella , Amarone della Valpolicella

Kryddig, fruktig smak med inslag av fat, mörka körsbär, kanel, torkade tranbär, peppar, russin och kakao. Serveras vid cirka 18°C till lagrade hårdostar eller till smakrika rätter av nöt- och viltkött.


Produktinformation

  • Säljstart

    2010-12-14
  • Alkoholhalt

    15 %

  • Färg

    Mörk, röd färg.

  • Doft

    Kryddig, fruktig doft med inslag av fat, mörka körsbär, svarta vinbär, kanel, tobak, russin, peppar och mörk choklad.

  • Råvaror

    , rondinella och molinara samt övriga druvsorter.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    6 g/l

  • Övrigt

    Amaronevinerna från Valpolicella görs huvudsakligen av druvsorten corvina som ofta blandas med rondinella och molinara. Vintypen tillverkas av druvor som skördas tidigt och sedan får torka och skrumpna ihop under vintern. När vattnet i druvorna dunstar koncentreras socker, fruktsyror och smakämnen. Vinerna blir därför fylliga, smakrika och alkoholstarka.

  • Producent

    Cantine Riondo

  • Leverantör

    Nigab

  • Odlingsområde

    Valpolicella ligger norr om Verona i nordöstra Italien. Stockarna är uppbundna i enkel gyot med 5-6000 plantor per hektar.

  • Jordmån

    Kalksten.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna torkas på mattor av bambu i 120 dagar. Efter detta pressas de och jäser tillsammans med skalkontakt i två månader.

  • Lagring

    Vinet har lagrats på slavonska ekliggare i sex till nio månader.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    238,67

  • Säljstart

    2010-12-14
  • Alkoholhalt

    15 %

  • Färg

    Mörk, röd färg.

  • Doft

    Kryddig, fruktig doft med inslag av fat, mörka körsbär, svarta vinbär, kanel, tobak, russin, peppar och mörk choklad.

  • Råvaror

    , rondinella och molinara samt övriga druvsorter.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    6 g/l

  • Övrigt

    Amaronevinerna från Valpolicella görs huvudsakligen av druvsorten corvina som ofta blandas med rondinella och molinara. Vintypen tillverkas av druvor som skördas tidigt och sedan får torka och skrumpna ihop under vintern. När vattnet i druvorna dunstar koncentreras socker, fruktsyror och smakämnen. Vinerna blir därför fylliga, smakrika och alkoholstarka.

  • Producent

    Cantine Riondo

  • Leverantör

    Nigab

  • Odlingsområde

    Valpolicella ligger norr om Verona i nordöstra Italien. Stockarna är uppbundna i enkel gyot med 5-6000 plantor per hektar.

  • Jordmån

    Kalksten.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna torkas på mattor av bambu i 120 dagar. Efter detta pressas de och jäser tillsammans med skalkontakt i två månader.

  • Lagring

    Vinet har lagrats på slavonska ekliggare i sex till nio månader.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    238,67