Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

,
  • Castello FonterutoliNr 32130

  • Italien
    , Toscana , Chianti , Chianti Classico
  • 329:-
  • Flaska , 750 ml
Italien
, Toscana , Chianti , Chianti Classico

Nyanserad, kryddig smak med rostad fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, hallon, lakritsrot, kakao, kaffe och vanilj. Serveras vid cirka 18°C till rätter av lamm-, nöt- eller viltkött.


Produktinformation

  • Säljstart

    2004-09-06
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Mörk, rödblå färg.

  • Doft

    Nyanserad, kryddig, doft med rostad fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, skogshallon, choklad, kanel, kaffe och vanilj.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Sangiovese är den viktigaste druvan i Italien och odlas på cirka 71 000 hektar. Druvans namn är hämtat från latin, sangius jovis - Jupiters blod.

  • Producent

    Marchesi Mazzei

  • Om producenten

    Vinproducenten Marchesi Mazzei har varit verksam i 600 år. Företaget drivs av bröderna Filippo och Francesco Mazzei som idag äger tre vinegendomar. I den ursprungliga gården i Chianti är 117 hektar planterade med vin varav 80 procent är sangiovese och resterande består av merlot, cabernet sauvignon och malvasia. Familjen äger också egendomar i Maremma samt på Sicilien. Vinmakare är Carlo Ferrini.

  • Leverantör

    Vintedge AB

  • Odlingsområde

    Chianti Classico, strax söder om Florens i Toscana. Classico innebär att druvorna är odlade i de centrala delarna av området Chianti. Druvorna till detta vin kommer från vingårdarna Siepi och Fonterutoli.

  • Jordmån

    Vulkanisk tuff med kalkblandat grus.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna har jäst och macererat i rostfria ståltankar. Jäsningen skedde vid en temperatur på 28 - 30°C och macereringen pågick i 15-18 dagar. Regelbunden nedtryckning av skalmassan istället för överpumpning genomfördes under hela macereringen. Varje vingårdsläge är vinifierat separat. Efter avslutad jäsning flyttades vinet över till ekfat där det också genomgick malolaktisk jäsning.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 16 månader på franska stora ekfat om 225 liter, varav 60 % nya.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    438,67

  • Säljstart

    2004-09-06
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Mörk, rödblå färg.

  • Doft

    Nyanserad, kryddig, doft med rostad fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, skogshallon, choklad, kanel, kaffe och vanilj.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Sangiovese är den viktigaste druvan i Italien och odlas på cirka 71 000 hektar. Druvans namn är hämtat från latin, sangius jovis - Jupiters blod.

  • Producent

    Marchesi Mazzei

  • Om producenten

    Vinproducenten Marchesi Mazzei har varit verksam i 600 år. Företaget drivs av bröderna Filippo och Francesco Mazzei som idag äger tre vinegendomar. I den ursprungliga gården i Chianti är 117 hektar planterade med vin varav 80 procent är sangiovese och resterande består av merlot, cabernet sauvignon och malvasia. Familjen äger också egendomar i Maremma samt på Sicilien. Vinmakare är Carlo Ferrini.

  • Leverantör

    Vintedge AB

  • Odlingsområde

    Chianti Classico, strax söder om Florens i Toscana. Classico innebär att druvorna är odlade i de centrala delarna av området Chianti. Druvorna till detta vin kommer från vingårdarna Siepi och Fonterutoli.

  • Jordmån

    Vulkanisk tuff med kalkblandat grus.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna har jäst och macererat i rostfria ståltankar. Jäsningen skedde vid en temperatur på 28 - 30°C och macereringen pågick i 15-18 dagar. Regelbunden nedtryckning av skalmassan istället för överpumpning genomfördes under hela macereringen. Varje vingårdsläge är vinifierat separat. Efter avslutad jäsning flyttades vinet över till ekfat där det också genomgick malolaktisk jäsning.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 16 månader på franska stora ekfat om 225 liter, varav 60 % nya.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    438,67


Förpackningar