,
  • Causse du BousquetNr 95370

  • Mas Champart ,
  • Frankrike
    , Languedoc-Roussillon , Coteaux du Languedoc , Saint-Chinian
  • 199:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
, Languedoc-Roussillon , Coteaux du Languedoc , Saint-Chinian

Nyanserad, fruktig smak med rostad fatkaraktär, inslag av björnbär, kryddnejlika, plommon, rosmarin, kaffe och vanilj. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-02-01
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med rostad fatkaraktär, inslag av björnbär, kryddnejlika, plommon, rosmarin, viol och vanilj.

  • Råvaror

    60% , 20% , 10% och 10% carignan.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Causse är ett ord på occitanska och betyder 'kalkstensplatå'. Occitanska talas i Occitanien som omfattar områden i södra Frankrike, norra Spanien och norra Italien. Språkgruppen kallas också Lenga d'òc eller Langue d'oc och tillhör de galloromanska språken tillsammans med bland annat franskan. Språkets närmaste släkting är katalanskan.

  • Producent

    Mas Champart

  • Om producenten

    Mas Champart ägs av Isabelle och Matthieu Champart, som började odla vin i liten skala år 1976. Så småningom kunde de köpa till mer mark till gården och därmed utöka arealen. Bit för bit restaurerades och omplanterades vingårdarna, men de behöll de bästa stockarna av grenache och carignan med stockar på en ålder på 65 till 110 år. Fram till 1988 såldes druvorna till det lokala kooperativet. Samma år började Mas Champart producera vin under egen etikett. Idag omfattar odlingarna 25 hektar. Vinmakare är Isabelle Champart och oenolog är Claude Gros.

  • Leverantör

    Hübsch Vinhandel AB

  • Odlingsområde

    Saint-Chinian ligger strax norr om Narbonne i Languedoc i södra Frankrike. Druvorna till detta vin kommer huvudsakligen från en kalkstensplatå belägen på 280-300 meters höjd.

  • Skörd

    Manuell. Skördeuttaget var 25 hektoliter per hektar. Den totala produktionen var 15 800 flaskor.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkades. Därefter fick grenachedruvorna kallmacereras ett par dagar. Musten jäste sedan under tre till sex veckor beroende på druvsort och växtläge. Enbart naturligt förekommande jäststammar användes.

  • Lagring

    70 procent av vinet har lagrats på ekfat, varav fem procent var nya och resterande mellan ett och fem år gamla. Faten var av varierande storlek.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    265,33

  • Säljstart

    2019-02-01
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med rostad fatkaraktär, inslag av björnbär, kryddnejlika, plommon, rosmarin, viol och vanilj.

  • Råvaror

    60% , 20% , 10% och 10% carignan.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Causse är ett ord på occitanska och betyder 'kalkstensplatå'. Occitanska talas i Occitanien som omfattar områden i södra Frankrike, norra Spanien och norra Italien. Språkgruppen kallas också Lenga d'òc eller Langue d'oc och tillhör de galloromanska språken tillsammans med bland annat franskan. Språkets närmaste släkting är katalanskan.

  • Producent

    Mas Champart

  • Om producenten

    Mas Champart ägs av Isabelle och Matthieu Champart, som började odla vin i liten skala år 1976. Så småningom kunde de köpa till mer mark till gården och därmed utöka arealen. Bit för bit restaurerades och omplanterades vingårdarna, men de behöll de bästa stockarna av grenache och carignan med stockar på en ålder på 65 till 110 år. Fram till 1988 såldes druvorna till det lokala kooperativet. Samma år började Mas Champart producera vin under egen etikett. Idag omfattar odlingarna 25 hektar. Vinmakare är Isabelle Champart och oenolog är Claude Gros.

  • Leverantör

    Hübsch Vinhandel AB

  • Odlingsområde

    Saint-Chinian ligger strax norr om Narbonne i Languedoc i södra Frankrike. Druvorna till detta vin kommer huvudsakligen från en kalkstensplatå belägen på 280-300 meters höjd.

  • Skörd

    Manuell. Skördeuttaget var 25 hektoliter per hektar. Den totala produktionen var 15 800 flaskor.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkades. Därefter fick grenachedruvorna kallmacereras ett par dagar. Musten jäste sedan under tre till sex veckor beroende på druvsort och växtläge. Enbart naturligt förekommande jäststammar användes.

  • Lagring

    70 procent av vinet har lagrats på ekfat, varav fem procent var nya och resterande mellan ett och fem år gamla. Faten var av varierande storlek.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    265,33