,
  • Chambolle-MusignyNr 83192

  • Premier Cru Joseph Drouhin ,
  • Frankrike
    , , , Chambolle-Musigny , Chambolle-Musigny Premier Cru
  • 1 099:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
, , , Chambolle-Musigny , Chambolle-Musigny Premier Cru

Kryddig smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, hallon, choklad, lakritsrot och sandelträ. Serveras vid 16-18°C till rätter av feta eller vilda fåglar, samt till rätter av fläsk- eller lammkött.


Produktinformation

  • Säljstart

    2005-10-01
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Blåröd färg.

  • Doft

    Kryddig doft med fatkaraktär, inslag av körsbär, jordgubbar, choklad, kanel och sandelträ.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Pinot noir är en av de druvsorter som har odlats längst av människan. Forskning påvisar att den blev kultiverad för cirka 2 000 år sedan. Det är en känslig och svårodlad druva som blivit mer och mer populär de senaste decennierna. Idag odlas pinot noir med framgång i de flesta svala klimat i vinvärlden. Exempelvis i norra Kalifornien, Nya Zeeland, i Australien eller som här, i Bourgogne där den har sin hemvist.

  • Producent

    Joseph Drouhin

  • Om producenten

    Joseph Drouhin grundade firman år 1880 och den är fortfarande ett familjeföretag med huvudkontor i Beaune. Sina 90 egna vingårdslägen driver man biodynamiskt sedan 1990. Vinmakare är Véronique Drouhin som tillsammans med hennes tre syskon den fjärde generation Drouhin att driva företaget. driver firman från de historiska kvarteren i Beaune. Vinfirman är också verksam i Oregon, USA.

  • Leverantör

    Hjo Grosshandel AB

  • Odlingsområde

    Chambolle-Musigny ligger i Côte de Nuits, den norra delen av Côte d'Or i Bourgogne mellan Morey-Saint-Denis och Vougeot. Druvorna till detta vin är hämtat från flera Premier Cru-lägen.

  • Jordmån

    Kalksten.

  • Skörd

    Manuell.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Kontrollerad maceration under två till tre veckor och jäsning med naturlig förekommande jäst. Under första delen av jäsningen görs nedtryckning av musten en gång per dag. Resterande 50 procent av tiden pumpas musten över till jäsningen är klar. Bara självrunnet vin tas med, inget pressvin används för detta vin.

  • Lagring

    Vinet har legat på ekfat i 14-18 månader. 20 procent av faten är nya, övriga är ett till två år gamla.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    1465,33

  • Säljstart

    2005-10-01
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Blåröd färg.

  • Doft

    Kryddig doft med fatkaraktär, inslag av körsbär, jordgubbar, choklad, kanel och sandelträ.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Pinot noir är en av de druvsorter som har odlats längst av människan. Forskning påvisar att den blev kultiverad för cirka 2 000 år sedan. Det är en känslig och svårodlad druva som blivit mer och mer populär de senaste decennierna. Idag odlas pinot noir med framgång i de flesta svala klimat i vinvärlden. Exempelvis i norra Kalifornien, Nya Zeeland, i Australien eller som här, i Bourgogne där den har sin hemvist.

  • Producent

    Joseph Drouhin

  • Om producenten

    Joseph Drouhin grundade firman år 1880 och den är fortfarande ett familjeföretag med huvudkontor i Beaune. Sina 90 egna vingårdslägen driver man biodynamiskt sedan 1990. Vinmakare är Véronique Drouhin som tillsammans med hennes tre syskon den fjärde generation Drouhin att driva företaget. driver firman från de historiska kvarteren i Beaune. Vinfirman är också verksam i Oregon, USA.

  • Leverantör

    Hjo Grosshandel AB

  • Odlingsområde

    Chambolle-Musigny ligger i Côte de Nuits, den norra delen av Côte d'Or i Bourgogne mellan Morey-Saint-Denis och Vougeot. Druvorna till detta vin är hämtat från flera Premier Cru-lägen.

  • Jordmån

    Kalksten.

  • Skörd

    Manuell.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Kontrollerad maceration under två till tre veckor och jäsning med naturlig förekommande jäst. Under första delen av jäsningen görs nedtryckning av musten en gång per dag. Resterande 50 procent av tiden pumpas musten över till jäsningen är klar. Bara självrunnet vin tas med, inget pressvin används för detta vin.

  • Lagring

    Vinet har legat på ekfat i 14-18 månader. 20 procent av faten är nya, övriga är ett till två år gamla.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    1465,33