Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

,
  • Chanin Los AlamosNr 90055

  • Pinot Noir ,
  • USA
    , , , Santa Barbara County
  • 549:-
  • Flaska , 750 ml
USA
, , , Santa Barbara County

Komplex, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av jordgubbar, nougat, sandelträ, körsbär, kanel, hallon, pomerans och mynta. Serveras vid cirka 16°C till feta eller vilda fåglar, eller till inte alltför smakrika rätter av fläsk- eller lammkött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid. 

OBS! Tillfälligt sortiment går för närvarande inte att beställa. Det beror på begränsade beställningsmöjligheter i och med covid-19. Dryckerna finns i butiker som har sortimentet. Mer om begränsade möjligheter att beställa.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-06-09
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Rödblå färg.

  • Doft

    Komplex, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av jordgubbar, nougat, sandelträ, körsbär, kanel, hallon och mynta.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    Pinot noir är en känslig och svårodlad druva. Pinot noir har blivit mer och mer populär de senaste decennierna och odlas nu med framgång i de flesta svala klimat i vinvärlden, exempelvis i norra Kalifornien, Nya Zealand och Chile. De historiskt mest kända vinerna av denna druvsort kommer från Bourgogne i Frankrike.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Chanin Wine Co

  • Om producenten

    Chanin Wine Co grundades 2007 av Gavin Chanin. Innan Gavin började producera vin under egen etikett jobbade han för bland annat Au Bon Climat och Qupé. Under det egna varumärket fokuserar man på chardonnay och pinot noir från enskilda vingårdar.

  • Leverantör

    Quaffable Wines Sweden AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Santa Barbara County ligger cirka 15 mil nordväst om Los Angeles. Druvorna till detta vin kommer från vingården Los Alamos mellan Maria Valley i norr och Santa Ynez Valley i söder. Odlingarna ligger cirka 270 meter över havet.

  • Jordmån

    Sand och kalksten.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand 29 augusti och 4 september.

  • Tillverkning/Vinifiering

    90 procent av druvorna avstjälkades och resterande druvor jäste som hela klasar. Fyra dagars inledande kallmaceration men nedtryckning av skalmassan. Efter pressning drogs musten över till franska ekfat för jäsning.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 16 månader på franska ekfat varav tio procent var nya. Vinet buteljerades ofiltrerat i mars 2019.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    732

  • Säljstart

    2020-06-09
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Rödblå färg.

  • Doft

    Komplex, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av jordgubbar, nougat, sandelträ, körsbär, kanel, hallon och mynta.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    Pinot noir är en känslig och svårodlad druva. Pinot noir har blivit mer och mer populär de senaste decennierna och odlas nu med framgång i de flesta svala klimat i vinvärlden, exempelvis i norra Kalifornien, Nya Zealand och Chile. De historiskt mest kända vinerna av denna druvsort kommer från Bourgogne i Frankrike.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Chanin Wine Co

  • Om producenten

    Chanin Wine Co grundades 2007 av Gavin Chanin. Innan Gavin började producera vin under egen etikett jobbade han för bland annat Au Bon Climat och Qupé. Under det egna varumärket fokuserar man på chardonnay och pinot noir från enskilda vingårdar.

  • Leverantör

    Quaffable Wines Sweden AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Santa Barbara County ligger cirka 15 mil nordväst om Los Angeles. Druvorna till detta vin kommer från vingården Los Alamos mellan Maria Valley i norr och Santa Ynez Valley i söder. Odlingarna ligger cirka 270 meter över havet.

  • Jordmån

    Sand och kalksten.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand 29 augusti och 4 september.

  • Tillverkning/Vinifiering

    90 procent av druvorna avstjälkades och resterande druvor jäste som hela klasar. Fyra dagars inledande kallmaceration men nedtryckning av skalmassan. Efter pressning drogs musten över till franska ekfat för jäsning.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 16 månader på franska ekfat varav tio procent var nya. Vinet buteljerades ofiltrerat i mars 2019.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    732